Nistrenii CONTINUĂ VÂNĂTOAREA școlilor cu predare în LIMBA ROMÂNĂ! Acum a venit rândul gimnaziului din Corjova, raionul Dubăsari

Corjova_RaionDubasariÎncă o școală cu predare în limba română a fost luată la ochi de către autoritățile autoproclamatei republici transnistrene.

Administrației gimnaziului din satul Corjova raionul Dubăsari, care este subordonat Ministerului Educației din Chișinău, i s-a cerut să prezinte dovada că a achitat  fiscului transnistrean taxa pentru închirierea spațiului unde se află gimnaziul.

Suma toatală care ar trebui să o achite este de 42 000 de lei lunar, în caz contrar Tiraspolul va fi nevoit să închidă liceul.

Administrația gimnaziului a primit un ultimatum similar și din partea furnizorilor de gaze și apă. Potrivit lui Constantin Sucitu directorul gimnaziului, în cazul deconectării de la aceste servicii, gimnaziul nu-și va putea continua activitatea.

Problema a apărut în toamna anului trecut, dar până în prezent nu a fost rezolvată.

Reamintim că administrația separatistă din stânga Nistrului a cerut majorarea chiriei și pentru Liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol.

Sursa: deschide.md