ROMÂNIA BREAKING NEWS

Nistrenii CONTINUĂ VÂNĂTOAREA școlilor cu predare în LIMBA ROMÂNĂ! Acum a venit rândul gimnaziului din Corjova, raionul Dubăsari

Corjova_RaionDubasariÎncă o școală cu predare în limba română a fost luată la ochi de către autoritățile autoproclamatei republici transnistrene.

Administrației gimnaziului din satul Corjova raionul Dubăsari, care este subordonat Ministerului Educației din Chișinău, i s-a cerut să prezinte dovada că a achitat  fiscului transnistrean taxa pentru închirierea spațiului unde se află gimnaziul.

Suma toatală care ar trebui să o achite este de 42 000 de lei lunar, în caz contrar Tiraspolul va fi nevoit să închidă liceul.

Administrația gimnaziului a primit un ultimatum similar și din partea furnizorilor de gaze și apă. Potrivit lui Constantin Sucitu directorul gimnaziului, în cazul deconectării de la aceste servicii, gimnaziul nu-și va putea continua activitatea.

Problema a apărut în toamna anului trecut, dar până în prezent nu a fost rezolvată.

Reamintim că administrația separatistă din stânga Nistrului a cerut majorarea chiriei și pentru Liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol.

Sursa: deschide.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.