ROMÂNIA BREAKING NEWS

Negociator rus: Transnistria va putea trăi separat de Moldova numai zburând pe Lună

Carpov- Ministrul Nina Shtanski

Negociatorul rus în problema transnistreană, Serghei Gubarev, suține că aceasta nu poate fi soluționată la Moscova, Kiev, Washington, Bruxelles sau Viena, iar cheia se află la Chișinău și Tiraspol.

Totodată, acesta susține că Tiraspolul și Chișinăul au, inevitabil, un viitor comun. “ Transnistria va putea trăi separat de Moldova numai zburând pe Lună. Și pentru că o asemenea posibilitate deocamdată nu se întrevede, Moldova și Transnistria, în mod evident, vor trăi împreună.”, a declarat Gubarev în cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă.

Referindu-se la pacificatorul care a împușcat în Vadim Pisari pe 1 ianuarie 2012,Gubarev a declarat că de acest caz se ocupă procuratura militară rusă, conform înțelegerilor care există.

“Procuratura moldoveană, din câte știu, a fost deja informată despre rezultatele investigației. Ce-i drept, până acum nu avem o confirmare, din partea procuraturii moldovenești, și de aceea eu nu pot să dezvălui conținutul deciziei. Dar deîndată ce vom avea confirmarea că procuratura moldoveană a primit informația procuraturii ruse, care de altfel i-a fost expediată în ultimele zile din luna iulie, – probabil că o transportă cu o broască țestoasă, – atunci eu sunt gata să revin la discuția asupra acestei chestiuni”, a adăugat acesta.

Sursa: Moldova.og

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: