ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ne pregătim de război? Histria 15 – cea mai mare simulare de luptă pe întreg teritoriul României

Ne pregătim de război? Histria 15 – cea mai mare simulare de luptă pe întreg teritoriul României

Armata Română începe de săptămâna viitoare cel mai mare exercițiu militar de până acum. Acesta se va desfășura în toate orașele mari din România. Oficialii vorbesc despre simulare unei posibile situații de război. Aproape 7.000 de angajați din instituțiile de forță și serviciile secrete ale țării sunt pregătite pentru desfășurare.. Exercițiul vine la puțin timp după ce în București și alte 5 țări europene au fost activate centrele de comandă NATO, de unde vor fi coordonate forțele militare din regiune în situații de criză.

TR 85 - principalul tank de luptă al armetei române - în acțiune

TR 85 – principalul tank de luptă al armetei române – în acțiune

Din zona Dobrogei, dar și din București,  zeci de transportoare blindate au părăsit vineri unitățile militare și s-au îndreptat în coloane spre poligoane. Acțiunea este una din primele etape ale unui exercițiu de amploare, care trebuia să dovedească cât de pregătită este România să reacționeze în situația în care apar amenințări.

Primii care au fost implicați în acțiune au fost astăzi 7000 de angajați din armată, poliție, servicii secrete, sănătate, transporturi și comunicație. 800 de vehicule de luptă și transport au fost mobilizate.

Armata își verifică astfel și comandamentele și felul în care acestea acționează și coordonează trupele în teren. Se verifică și felul în care ministerul Apărării cooperează cu celelalte instituții: Internele, serviciile secrete, comunicațiile, sănătatea și transporturile.

„Scopul exercițiului este să verificăm centrul de comandă și comunicarea între instituții”, spune colonel Badea Gheorghe, de la Ministerul Apărării Naționale.

Exercițiul se numește Histria 15 și presupune un scenariu în care România se alarmează treptat din cauza riscurilor care apar în regiune.

Astfel, forțele care trebuie să intervină învăța să coopereze și să acționeze împreună. Și centrul de comandă al NATO va fi implicat. Acest exercițiu care se desfășura la noi în țară va dura 10 zile.

Ministrul Apărării, Mircea Dusa, a precizat că în România se vor desfășura anul acesta peste 340 de exerciții de instruire. O parte dintre ele vor fi organizate cu partenerii NATO și Uniunea Europeană.

Andrei Rădescu
Redactor Șef Adj.
romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.