ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO va construi 6 noi centre de comanda in Romania, Polonia, Bulgaria si tarile baltice

NATO va construi in perioada urmatoare 6 noi centre de comanda in Polonia, Romania, Bulgaria, Lituania, Letonia si Estonia, pentru a se coordona mai eficient ca raspuns la actiunile Rusiei in Ucraina, a anuntat secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, potrivit ABCNews. Ministrii Apararii din cele 28 de state membre NATO vor discuta detaliile exacte la reuniunea programata pe 5 februarie.

Stoltenberg a precizat ca tarile care vor furniza trupele pentru noile centre vor fi cunoscute saptamana viitoare. In noile centre vor fi planificate si organizate exercitii militare si va fi intarit controlul actiunilor NATO.

Jens Stoltenberg a atras de asemenea atentia ca, in timp ce Rusia isi consolideaza prezenta militara, tarile europene membre ale NATO si-au redus bugetele pentru aparare anul trecut.

Un oficial NATO a declarat ca este de asteptat ca in fiecare nou centru de comanda sa lucreze in jur de 40-50 de oameni, impartirea urmand sa se faca in mod egal intre soldati din tara-gazda si ceilalti aliati din cadrul NATO.

Fortele NATO au efectuat in jur de 200 de exercitii militare in 2014 iar Stoltenberg a promis ca acestea vor continua pentru a contracara prezenta crecuta de avioane de razboi rusesti in Europa. NATO a interceptat peste 400 de avioane rusesti anul trecut.

Tarile membre NATO au adoptat pe 5 septembrie 2014 un plan care prevede consolidarea apararii colective si crearea unei forte de reactie rapida. In contextul crizei ucrainene, NATO a adoptat o serie de masuri pentru garantarea securitatii aliatilor est-europeni. Alianta a intensificat patrulele aeriene deasupra tarilor baltice, consolidand prezenta in Marea Baltica si in Marea Mediterana.

Sursa: hotnews.ro prin România Breaking News

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: