ROMÂNIA BREAKING NEWS

"NATO susține în continuare integrarea teritorială a Republicii Moldova"

resize-of-2004-nato-drapelNATO susține în continuare integrarea teritorială a Republicii Moldova și respectă dorința sa de a rămâne neutră. De această părere este ambasadorul României pe lângă Organizația Tratatului Nord-Atlantic, Sorin Ducaru. Într-un interviu pentru Europa Liberă, oficilaul a declarat că țara noastră este unul din partenerii activi ai NATO. „Moldova beneficiază, ca urmare a interesului exprimat de acest partener, de instrumente de cooperare instituite de NATO, atât pe dimensiunea preponderent politică, și aici aș menționa Planul Individual de Acțiune al Parteneriatului (IPAP), dar și pe dimensiunea politico-militară – Planul de Revizuire și Planificare a Parteneriatului – PARP”, a menționat acesta. Sorin Ducaru mai notează că NATO rămâne consecvent reafirmării sprijinului pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, în legătură cu situația specifică din Transnistria: „Aliații au promovat consecvent respectarea principiului acordului țării gazdă pentru staționarea de trupe străine pe teritoriul unui stat, care este un principiu universal acceptat”. Totodată, ambasadorul României a spus că unul din aspectele importante ale cooperării NATO-Republica Moldova este proiectul Fondului Voluntar PFP de asistență pentru distrugerea pesticidelor și a substanțelor chimice periculoase, al cărui lider de proiect este România. În concluzie, Sorin Ducaru a declarat că: „între Republicii Moldova și NATO e vorba de un parteneriat activ fără, însă, a fi exprimată vreo opțiune în sensul aderării”.

SURSA PUBLIKA.MD

Rămâi în contact cu noutățile R.B.N.Press ! Apreciază pagina de facebook Romanian Breaking News Press cu un Like ! și selectează opțiunea PRIMEȘTE NOTIFICĂRI !

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: