ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO sperie Rusia cu noile arme din România! Rachetele invizibile

...rachete cu tehnologie stealth antinavale nedetectate de radar şi care au obţinut clasificarea de cel mai înalt grad de securitate în rezistenţa la ECC (contramăsuri electronice) şi la dispozitive- capcană folosite în ofensiva antiaeriană.

Statele Unite vor aduce tancuri, artilerie și alte echipamente militare în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, a anunțat săptămâna aceasta Ash Carter, secretarul american al apărării.

Un document furnizat de armata americană arată că echipamentele desfășurate preventiv de SUA vor include circa 250 de tancuri Abrams, vehicule de luptă Bradley și obuziere autopropulsate. Mai mult, odată cu suplimentarea trupelor din Europa, SUA vor să aducă și misteriosul avion de vânătoare invizibil F-22.

F22_Raptor

F22_Raptor

Mișcarea, spun americanii, vine ca un semn de susținere a aliaților din NATO în contextul intervenției ruse din Ucraina. Aceste planuri militare au declanșat o reacție nervoasă a rușilor.

Un oficial din Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că desfășurarea de tancuri și armament greu în state membre ale NATO la granița cu Rusia ar reprezenta cea mai agresivă acțiune americană de la sfârșitul Războiului Rece.

Președintele Vladimir Putin a anunțat chiar că “forțele nucleare ruse vor fi dotate, în 2015, cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale”.

Mai mult, Polonia și România devin în mod automat ținte potențiale pentru Moscova, deoarece găzduiesc elemente ale scutului american antirachetă, a afirmat miercuri secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov.

Unii analiști militari consideră că asistăm la o etalare de tehnică militară care nu a fost testată încă în conflicte reale. Lucru care nu este chiar îmbucurător. Despre unele din armele pregătite să intervină într-un eventual conflict deschis nici măcar nu s-a auzit până acum.

Este vorba despre rachetele invizibile, adică acelea care nu pot fi văzute de radarele inamice decât în momentul impactului. În cazul unui avion, de pildă, care este atacat cu o asemenea rachetă, pilotul nu vede pe radar că este ceva pe urmele lui decât atunci când este prea târziu.

“Marea Britanie a dezvoltat, începând cu anul 2000, un nou sistem de rachete.

Cel mai performant este Supersonic Antiship Missile. Este vorba de rachete cu tehnologie stealth antinavale nedetectate de radar și care au obținut clasificarea de cel mai înalt grad de securitate în rezistența la ECC (contramăsuri electronice) și la dispozitive- capcană folosite în ofensiva antiaeriană.

The Navy's Smart New Stealth Anti-Ship Missile Can Plan Its Own Attack

The Navy’s Smart New Stealth Anti-Ship Missile Can Plan Its Own Attack

Raza acestor rachete este de 180 km. Sunt arme supersonice cu viteză foarte mare, care reduc la minimum riscul de interceptare.

O altă rachetă tactică de mare capabilitate folosită în marina militară a Regatului Unit este ASTER. E vorba de un sistem aerodinamic convențional de control, care poate intercepta și distruge alte rachete.

Reprezintă un sistem de rachete cu acțiune combinată și multiple ținte, având o viteză de 800 m/s.

Iată că statele dezvoltate din cadrul NATO au nu doar avioane invizibile care folosesc tehnologie stealth, ci și rachete invizibile care sunt mai puțin cunoscute de opinia publică”, ne-a declarat analistul militar Sebastian Sârbu, vicepreședinte al Academiei Naționale de Securitate și Organizarea Apărării, expert în cadrul Centrului Internațional de Criminalitate Informațională din SUA.

Un alt sistem de mare precizie care poate efectua bombardamente devastatoare e MLRS (Multiple Launch Rockets System). Fiecare rachetă poate duce 50 de bombe capabile să distrugă tancuri de top. Acest sistem poate ghida rachete către țintele inamice în număr de 12/minut, pe o rază de 30 km.

“Costurile reduse ale acestei rachete asigură viitorul ei și al armelor navale «de suprafață »”, a adăugat Sebastian Sârbu.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.