ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO – Operatiunea Anaconda in Polonia, cu peste 12.000 de soldati!

NATO – Operatiunea Anaconda in Polonia, cu peste 12.000 de soldati!

Exercitii de amploare ale trupelor NATO au loc zilele acestea in Polonia, pe fondul agresiunii Moscovei fata de Ucraina. Manevrele militare poarta numele de Anaconda si sunt organizate o data la doi ani incepand cu 2006, potrivit AFP, citata de Naharnet.

La antrenamentele de anul acesta participa peste 12.500 de soldati, dintre care 750 provin din opt state membre ale Aliantei Nord-Atlantice, a informat Ministerul polonez al Apararii.

Exercitiile au scopul de a imbunantati cooperarea fortelor NATO in ceea ce priveste reactia rapida in fata unei agresiuni. Manevrele militare au loc in contextul in care Departamentul de Stat al SUA a aprobat saptamana aceasta posibilitatea livrarii unor rachete aer-sol catre Polonia.

In acelasi timp, NATO va institui centre de comanda regionale in cateva tari din Estul Europei, a anuntat Lituania vinerea trecuta, dupa ce sefii de Stat Major din statele membre NATO s-au reunit in statul baltic, timp de trei zile, pe fondul crizei din Ucraina.

Asa-zisele centre de „comanda si control” vor fi create in „patru sau cinci tari, si anume Lituania, Letonia, Estonia, Polonia si Romania”, a spus seful Statului Major al armatei lituaniene, Jonas Vytautas Zukas.

Fiecare centru va avea pana la 120 de militari si va fi responsabil pentru un „batalion multinational” cand alti aliati se alatura trupelor SUA deja detasate in estul Europei.  (Surse: Ziare.comNaharnet)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.