ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO: Întrunire de urgență! Situația din Orientul Mijlociu a alertat membrii alianței

NATO: Întrunire de urgență! Situația din Orientul Mijlociu a alertat membrii alianței

Ambasadorii statelor membre NATO se reunesc luni la Bruxelles într-o ședință de urgență pe tema situației din Orientul Mijlociu, după ce după asasinarea de către armata americană a unui comandant militar iranian în Bagdad, relatează Reuters.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a organizat reuniunea după ce s-a consultat cu membri ai alianței.

Ambasadorii NATO țin reuniui în mod regulat, însă cea de luni a fost organizată de urgență după ce alianța a decis sâmbătă să suspende misiunea de instruire a forțelor irakiene.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

În urma uciderii generalului Soleimani, Iranul a anunțat că și reduce și mai mult angajamentele asumate prin Acordul atomic semnat cu marile puteri în 2015, și că nu va mai respecta restricțiile privind îmbogățirea uraniului.

Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluție prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: