ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO deschide un nou birou la Chișinău cu toată opoziția lui Igor Dodon

NATO deschide un nou birou la Chișinău cu toată opoziția lui Igor Dodon

Adjunctul Secretarului General NATO Rose Gottemoeller  a mulțumit președintelui Igor Dodon pentru contribuția Republicii Moldova la misiunea NATO de menținere păcii KFOR și trupelor moldovenești a căror experineță și practică este valoroasă pentru Alianță. Ea explicat modul în care parteneriatul dintre NATO și Republica Moldova și-a pus amprenta asupra îmbunătățirii vieții oamenilor. Aproape 2.000 moldoveni au fost formați în domenii cum ar fi combaterea corupției în sectorul apărării, securitatea frontierelor și planificarea urgențelor civile.

Alianța a cheltuit 4,5 milioane de euro pentru procesul de distrugere pesticidelor, a minelor antipersonal, a surplusului de muniție și a combustibil pentru rachete. Secretarul general adjunct a declarat că NATO va deschide un nou birou (civil) de legătură în Chișinău, în acest an, pentru a facilita sprijinul NATO pentru reformele care au loc în Republica Moldova, așa cum a fost solicitat de Guvernul Republicii Moldova. Adjunctul Secretarului General NATO Rose Gottemoeller a subliniat faptul că NATO respectă pe deplin neutralitatea constituțională a Republicii Moldova, așa cum a recunoscut în Planul Individual de Acțiuni.

Redacția RBN Press reamintește că la întâlniriea de la Bruxelles a președintelui RM – Igor Dodon cu Adjunctul Secretarului General NATO Rose Gottemoeller, acesta a declarat că „a oprit armata RM să facă exerciții în România, i-a cerut Secretarului General adjunct al NATO acord de neutralitate cu Republica Moldova și închiderea Centrului NATO Chișinău”.

Raisa Țurcan / Chișinău / RBN Press  11.02.2017

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: