ROMÂNIA BREAKING NEWS

NATO a activat unul din primele Sisteme (dislocabile) de Control și Comandă Aerian, în Pogio Renatico, Italia. Sistemul va acoperi 10 milioane de kilometri pătrați

NATO a activat unul din primele Sisteme (dislocabile) de Control și Comandă Aerian, în Pogio Renatico, Italia. Sistemul va acoperi 10 milioane de kilometri pătrați

Vineri (03 iulie 2015), asistentul pentru Investiții de Apărare al Secretarului General NATO, Patrick Auroy, a salutat activarea noului Sistem de Control Aerian și Comandă al NATO (Air Command and Control System – ACCS). Italia a decis recent să declare primul sistem ACCS operațional, integrat cu alte sisteme NATO și  naționale care urmeză a fi activate în 2015 și în anii următori.

NATO

Poggio Renatico în Italia este prima locație ACCS de acest gen din NATO care intră în stare operațională. În plus față de un centru de comandă și control aerian static al NATO, locația găzduiește, de asemenea, o capacitate ACCS dislocabilă, pe care SACEUR o poat utiliza pentru a efectua operațiuni aeriene complexe, oriunde în spațiul NATO sau în afara zonei NATO. Este de așteptat ca această capacitate să sprijine, de asemenea, Planul de pregătire și acțiune al NATO, dacă este necesar. (*Allied Commander Europe Suprem – SACEUR, este unul dintre cele două comandamente strategice ale NATO, care este deasupra Comandamentului Aliat pentru Operații (ACO). Cea mai mare autoritate militară a NATO, Comitetul Militar, pentru desfășurarea tuturor operațiunilor militare ale NATO.)

„Acesta este un important pas inainte”, a declarat secretarul general adjunct; „Îmi exprim marea mea apreciere autorităților italiene și a comunității „Air Command și Control” al NATO, Centrului de Comunicarea NATO și Agenției Informaționale și Industrie care a făcut acest lucru posibil. Aștept cu nerăbdare la activarea rapidă a locațiilor următoare. Acest sistem este un bun exemplu al capabilităților integrate de apărare, naționale și NATO”

Prima misiune reală

La 17 iunie a.c., prima acțiune-reacție ACCS, a fost cazul unei misiuni de poliție aeriană dirijată cu ajutorul NATO ACCS. Ordinul de a decola fost trimis de la Centrul Aerian de operare combinată situat în Torrejon, Spania, și a fost executat de două avioane Eurofighter Typhoon dirijate din locația ACCS din Poggio Renatico.

RAF 6 Squadron Eurofighter Typhoons on Exercise

RAF 6 Squadron Eurofighter Typhoons on Exercise

„Acest eveniment este o etapa extrem de importanta pentru intreaga comunitate NATO,  pentru capabilitățile integrate Aeriene și Sistemele de Apărare Antiaeriană cu Rachete”, a declarat generalul-maior Bernhard Fürst, vicepreședinte al Air NATO și Comitetul de Apărare rachete.

După ce vor fi pe deplin implementate, sistemul va acoperi 10 milioane de kilometri pătrați (3,8 milioane de mile pătrate) de spațiu aerian. Acesta va interconecta mai mult de 20 de centre de control militare avioane, oferind un spectru larg de instrumente noi și moderne pentru toți operatorii aerieni NATO, și de creștere foarte mare a eficienței operațiunilor aeriene ale NATO.

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: