Naţionala de handbal feminin (tineret) a României s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial de tineret din 2018

Naţionala de handbal feminin tineret a României s-a calificat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la turneul final al Campionatului Mondial de tineret din 2018, care va avea loc în acest an în Ungaria, după ce a învins în cea de-a doua partidă a grupei a 2-a preliminare reprezentativa Georgiei, cu scorul de 32-13 (17-7).

România şi-a permis să ruleze lotul în partida cu Georgia, o adversară net inferioară, care a folosit chiar şi o jucătoare în vârstă de 14 ani, Ana Chkhaidze, pe extrema stângă.

 În prima partidă a grupei, vineri, tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici au trecut de Croaţia, scor 33-25 (17-14), astfel că are 4 puncte în clasament şi este lider, obţinând calificarea la turneul final al CM din Ungaria.

Tot sâmbătă, în prima dispută a zilei, Croaţia a învins Ucraina, cu scorul de 29-23 (13-14). Croaţia şi Ucraina au câte 2 puncte, iar Georgia 0.

Duminică, în ultima zi a grupei a 2-a de la Cluj-Napoca, vor avea loc partidele dintre România – Ucraina (ora 11.00) şi Georgia – Croaţia (14.00).

Primele două clasate din grupă se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, găzduit de Ungaria, între 1-15 iulie.

Fanii handbalului vor avea ocazia să asiste şi la partida de senioare, dintre România şi Rusia, programată tot duminică, de la ora 18.30, în preliminariile CE2018. Biletele cumpărate pentru acest meci permit accesul şi la partidele din grupa a 2-a a preliminariilor CM de tineret.

A doua echipă care va merge în Ungaria se va decide duminică la ora 14, după meciul Georgia – Croaţia. Croatele sunt favorite, ele dacă înving se vor califica la CM după locul 2.