ROMÂNIA BREAKING NEWS

Natalia Gavrilița a demisionat! Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean candidat pentru funcția de premier al Republicii Moldova

Natalia Gavrilița a demisionat! Maia Sandu l-a desemnat pe Dorin Recean candidat pentru funcția de premier al Republicii Moldova

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia în briefingul de presă anunțat anterior de Guvern pentru ora 13.00, potrivit TVR.

Natalia Gavrilița vorbește despre aspirațiile de aderare la Uniunea Europeană și despre realizările guvernului pe care l-a condus. Cel mai important, am reușit să obținem statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană, spune premierul demisionar. „După un an şi jumătate în funcţie a venit timpul să-mi anunţ demisia”, a declarat Natalia Gavriliţ. Cabinetul de miniştri condus de premierul Natalia Gavriliţă a depus jurământul de învestire în funcţie la 6 august 2021.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Dorin Recean candidat pentru funcția de prim ministru, după ce Natalia Gavriliţa şi-a anunţat demisia din fruntea guvernului, în cursul unei conferinţe de presă, fără a preciza motivul acestui gest. Demisia vine după 18 luni de mandat și a însemnat implicit demisia întregului cabinet. Am decis că este necesar să accelerăm și să întărim eforturile prin numirea unui nou guvern. Este o perioadă grea pentru toată lumea, iar sarcina noastră nu este doar să rezistăm, ci să mergem mai departe. Un nou guvern va trebui să crească nivelul de securitate al țării, a declarat președinta, în timp ce premierul desemnat a dat asigurări că va începe imediat demersurile pentru formarea echipei guvernamentale.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: