ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Moscova susține integritatea Spaniei”,dar se implică în susținerea separatismului Catalan via Republica Moldova, Dombas și Donețk

„Moscova susține integritatea Spaniei”,dar se implică în susținerea separatismului Catalan via Republica Moldova, Dombas și Donețk

Federația Rusă este interesată să susțină orice tendință separatistă din care ar avea de câștigat și folosește în acest sens presa și alte metode meschine cum ar fi hackerii. Deși Serghei Lavrov a spus încă săptămâna trecută că Moscova susține integritatea Spaniei, în Catalonia s-a văzut implicarea Rusiei pe segmentul ciberbetic și nu numai.

Potrivit  deschide.md,  publicația El Pais a dezvăluit modul în care hackerii Kremlinului au susținut pe larg prezența online a separatiștilor catalani. Totodată, trâmbițele media controlate de Moscova: Pervîi Kanal, Russia Today, Ria Novosti, Rossia 24 și altele au realizat o mulțime de știri, elemente pure din războiul informațional al Moscovei, care au prezentat referendumul din catalonia drept un eșec total al UE.

În plus, la manifestațiile stradale din Catalonia în susținerea independenței, au fost surprinse mai multe persoane cu steaguri ale „Republicii Populare Donețk” sau cu elemente simbolice comuniste. Vedeți imagini mai jos.  (Sursa foto: deschide.md)

Pe 27 septembrie a.c., jurnalist rusă Daria Aslamova, care urmă să-l intervieveze pe preşedintele Igor Dodon, a fost oprită pe Aeroportul din Chişinău, fiind nevoită să plece înapoi în Rusia, via Bucureşti, anunța agenția TASS.  Președintele Dodon a reacționat imediat la acest scandal provocat de jurnalistă, publicând și o postare pe rețele de socializare:

„Sunt indignat de interdicţia de intrare pe teritoriul ţării pentru jurnalista ziarului „Komsomolskaia prava”. Şovinii rusofobi din birourile guvernamentale depășesc orice limite. În prezent, pentru fiecare jurnalist din Rusia care intră pe teritoriul ţării noastre, trebuie să-i fie expediată o invitaţie personală. La miezul zilei voi avea informația deplină despre motivele deportării jurnalistei Daria Aslamova. Interviul va avea loc în orice condiții. Aici sau la Moscova”, a menționat nemulțumit Dodon.

Jurnalista din Rusia, căreia i-a fost refuzată intrarea în R. Moldova, a lansat mai multe declarații mincinoase în paginile cotidianului „Komsomolskaia Pravda” cu privire la incidentul de pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Ea a pretins că ar fi fost agresată de către polițiștii de frontieră, chiar dacă le-a comunicat scopul vizitei, inclusiv faptul că a fost invitată de președintele țării în vederea unui interviu. Aslamova a făcut publică și o fotografie pe care se pot observa urme de violențe. Serviciul de presă al Poliţiei de Frontieră a declarat, însă, că afirmaţiile jurnalistei ruse nu sunt adevărate.

Potrivit deschide.md,  poliția de Frontieră a afăcut public un material video drept dovadă a faptului că Aslamova a mințit că a fost agresată de către ofițerii Republicii Moldova. Conform materialului emis de către PF Aslamova la intrare prin Aeroportul Internațional Chișinău s-a făcut „a uita” limba rusă, vorbind doar în limba engleză. Aceasta a ascuns scopul vizitei, declarând că este o simplă turistă, pe când aceasta fusese invitată de către președintele Igor Dodon

Jurnalista Daria Aslamova susține deschis separatismul de pe teriotriul Spaniei și independența Cataloniei.

Ziarul rus „Komsomoliskaia Pravda” a publicat un material realizat de către această jurnalistă – Daria Aslamova, care anterior urma să intre pe teritoriul Republicii Moldova, despre manifestațiile stradale din Catalonia, care au drept scop desprinderea regiunii de Spania. Tonul materialului realizat este conform cu politica Kremlinului anti UE și arată cum trebuie să înțelegem, cât de important este faptul ca regiunea Catalonia să-și câștige independența față de Spania.

În materialul propagandistic sunt atașate mai multe fotografii printre care și una cu Aslamova în care jurnalista și-a înfășurat corpul cu drapelul Cataloniei, sub care se cere independența regiunii spaniole.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: