ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moscova scoate greul agenturii sale de la Chisinau impotriva “Marsului Unirii”. Astazi este randul lui Vlad Filat !

Asa cum Romanian Global News anunta anterior, frica Moscovei ca pe 16 septembrie vor fi in strada 10.000 de basarabeni care vor cere pasnic  reunirea R. Moldovei cu Romania va face sa iasa la iveala parti importante ale agenturii rusesti de la Chisinau, parti pana acum bine acoperite in Parlament si Guvern , dar nu numai.

Politicieni care umbla cu “integrarea europeana” in gura si cu ordinele primite de la Moscova in buzunar au inceput sa-si faca datoria incercand blocarea unei actiuni pasnice care nu este altceva decat un firesc mod de libera exprimare a convingerilor fata de viitorul comun al celor doua state romanesti. Ei pot fi 10 sau 10.000, dreptul lor de a-si exprima liber si pasnic convingerile este consfiintit de legile lumii libere, club la care politicienii din R. Moldova sustin ca sunt membri.

Dupa declaratiile agentului SVR-ului Dumitru Diacov, vazand determinarea crescanda a miilor de oameni care vor sa-si explime liber si pasnic convingerea ca impreuna cele doua state romanesti vor fi mai puternice si ca pe 16 septembrie ar putea fi in strada 10.000 de unionisti, Moscova disperata isi expune pana si agentii cei mai bine acoperiti.

Astazi chiar inainte de a se prezenta in fata stapanilor de la Moscova este randul lui Vlad Filat sa faca dovada apartenentei sale la reteaua ruseasca.

„Rog cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la participarea la Marșul Unirii din 16 septembrie și să nu se lase să fie folosiți de inamicii procesului de integrare europeană a țării”, a declarat Vlad Filat la sedinta Guvernului de la Chisinau, înainte de vizita pe care trebuie să o întreprindă la Moscova.

Evident Filat, asemeneni lui Diacov incearca sa manipuleze ordinar crezand ca basarabenii sunt prosti.
Pai unionistii tocmai asta vor. Integrare europeana imediata prin reunirea cu Romania si nu promisiuni in vant care urmaresc tocmai indepartarea si dezamagirea basarabenilor fata de procesul greoi si fara un termn precis al mult clamatei integrari europene. Evident expertii rusi au studiat psihosociologie si stiu bine ca nu mai este decat o problema de timp pana la aparitia asa numitului “efect bumerang” fata de ideea de integrare europeana.
Si Filat stie asta. Dar jocul sau dublu, cunoscut dealtfel de cei interesati, ii convine de minune tanarului prim-ministru si personalitatii duble a acestuia.
Insa nu oricine se lasa pacalit. Si partea opusa Moscovei are experti.

Si noul Lucasenko de la Chisinau continua:

„Se cere condamnarea politică a tuturor celor care contestă și subminează statul. Acțiuni de acest gen, la fel ca și cea planificată pentru 16 septembrie, este împotriva independenței Republicii Moldova. Toți fac jocul inamicilor integrării RM în UE”

In mod evident daca se auzea acest tip de discurs in Belarus nu ar fi fost o surpriza, dar sa auzi asemnea discurs despre un mars pasnic la un prim ministru care acum cateva zile vorbea despre democratia din R. Moldova cu Cancelarul Angela Merkel este, pentru cineva care nu cunoaste personajul, o mare surpriza dar si o mare dezamagire.

Evident utilizarea unor institutii de forta de catre Filat impotriva unionistilor va fi semnalul ca omul politic Filat si-a terminat reprezentatia, in scena intrand agentul rus Filat. Iar daca institutiile il asculta inseamna ca cele doua decenii de la independenta fata de URSS nu a insemnat decat timp pierdut.

Un lucru este clar. Disperarea Moscovei este mare si este posibil sa mai avem surprize. Chiar unele mari.

SURSA: RGNpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: