ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moscova santajeaza Chisinaul: “Noi dam gaz ieftin voi renuntati la directia europeana!”

In pofida comportamentului slugarnic al premierului Filat fata de Moscova, Rusia isi demonstreaza inca odatat dispretul fata de Chisinau. Rusia este gata să ieftinească gazul pentru Republica Moldova, dar cu o singură condiție – Chisinaul trebuie să renunțe la pachetele energetice ale Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

„Federația Rusă propune ca RM, în primul rând, să denunțe protocolul de colaborare energetică cu Uniunea Europeană. Aceasta este condiția, după care putem examina întrebarea referitor la reducerea prețului la gaz, livrat Republicii Moldova”, a declarat Novak, citat de gazeta.ru.

De menționat că în cadrul întrevederii premierului Vlad Filat cu omologul său rus, Dmitrii Medevedev, cel din urmă a declarat că a venit cu o ofertă la pachet de cooperare în sfera gazelor, fără să precizeze despre ce este vorba.

La rândul său, Vlad Filat și-a exprimat speranța că în curând va fi semnat un acord în domeniul gazier.

Vechiul acord de livrare a gazelor naturale a expirat la 31 decembrie 2011. Deși au declarat atunci că vom avea un nou contract, care va permite ieftinirea gazelor naturale, autoritățile au prelungit documentul vechi deja a treia oară.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: