ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moscova santajeaza Chisinaul: “Noi dam gaz ieftin voi renuntati la directia europeana!”

In pofida comportamentului slugarnic al premierului Filat fata de Moscova, Rusia isi demonstreaza inca odatat dispretul fata de Chisinau. Rusia este gata să ieftinească gazul pentru Republica Moldova, dar cu o singură condiție – Chisinaul trebuie să renunțe la pachetele energetice ale Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

„Federația Rusă propune ca RM, în primul rând, să denunțe protocolul de colaborare energetică cu Uniunea Europeană. Aceasta este condiția, după care putem examina întrebarea referitor la reducerea prețului la gaz, livrat Republicii Moldova”, a declarat Novak, citat de gazeta.ru.

De menționat că în cadrul întrevederii premierului Vlad Filat cu omologul său rus, Dmitrii Medevedev, cel din urmă a declarat că a venit cu o ofertă la pachet de cooperare în sfera gazelor, fără să precizeze despre ce este vorba.

La rândul său, Vlad Filat și-a exprimat speranța că în curând va fi semnat un acord în domeniul gazier.

Vechiul acord de livrare a gazelor naturale a expirat la 31 decembrie 2011. Deși au declarat atunci că vom avea un nou contract, care va permite ieftinirea gazelor naturale, autoritățile au prelungit documentul vechi deja a treia oară.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: