ROMÂNIA BREAKING NEWS

Criza economică se adâncește în Transnistria! Moscova nu mai poate susține financiar regimul separatis de la Tiraspol?

Criza economică se adâncește în Transnistria! Moscova nu mai poate susține financiar regimul separatis de la Tiraspol?

Criza economică instaurată în Transnistria din cauza „poziției reci” a Moscovei privind acordarea ajutorului financiar, l-a pus pe liderul separatist Vadim Krasnoselski într-o poziție mai mult decât dificilă pentru că nu-și mai poate onora promisiunile față de proprietarul Concernului Sheriff, Victor Gușan – conducătorul din umbră al așa-zisei rmn. Pentru a-i satisface cerințele lui Gușan, Krasnoselski a recurs la mai multe măsuri economice draconice stârnind astfel nemulțumirea mediului de afaceri. Cu toate acestea Krasnoselski (foto in mijloc) este presat din ce în ce mai tare de Gușan să facă imposibilul pentru ca Sheriff-ul să-și maximizeze veniturile. Potrivit surselor avizate ale DESCHIDE.MD din cadrul Concernului Sheriff, Krasnoselski, cum și era de așteptat, nu este capabil să facă față unei situații atât de complicate și își pregătește demisia. transmite deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro

Vadim Krasnoselskii, exponentul mediilor de afaceri, i-a fost știrbită semnificativ reputația după ce a înregistrat numai eșecuri în negocierile cu Federația Rusă pe subiectul acordării ajutorului financiar. Chiar dacă delegațiile liderilor separatiști au dat busna des la ușile Moscovei pentru a cere bani, Kremlinul, care abia de reușește să-și asigure cetățenii cu salarii și pensii, a rămas rece la cererile disperate ale Tiraspolului.

Krasnoselski a ajuns să mintă precum că Tiraspolul ar fi primit 40 mln. de dolari de la Moscova pentru a mușamaliza eșecul total al vizitei sale în Rusia. Sursele avizate ale DESCHIDE.MD au confirmat că pe conturile așa-ziselor bănci republicane nu a fost transferat niciun dolar. Ulterior Krasnoselski a declarat că abia s-a adresat către Moscova privind acordarea unor ajutoare financiare.

Așa cum am menționat, de la începutul mandatului său, Krasnoselski și-a onorat unele angajamentele față de Gușan.

Businessul mic şi mijlociu este asaltat de verificările poliţiei economice din regiune, care acţionează sub paravanul luptei cu crimele economice – directivă dată de Krasnoselskii personal.  În așa numitul soviet suprem sunt realizate modificări legislative ce au ca scop principal sporirea obligaţiilor financiare ale mediului de afaceri faţă de stat (în timp ce Sheriff se bucură de scutiri).

Oamenii de afaceri, dezamăgiţi de politica fiscală şi atitudinea autorităţile îşi lichidează afacerile de pe teritoriul autoproclamatei rmn şi le transferă în Federaţia Rusă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: