ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moscova continuă să atace România prin Sputnik.md! Propune un sondaj despre referendumul pentru autonomia „Ținutului secuiesc” după modelul Cataloniei

Moscova continuă să atace România prin Sputnik.md! Propune un sondaj despre referendumul pentru autonomia „Ținutului secuiesc” după modelul Cataloniei

Preambul: Rolul de netăgăduit al Rusiei în promovarea mişcărilor secesioniste din Europa este de necontestat. Organizaţiile autonomiste și secesioniste din Europapa dar și din SUA, se bucură de susţinerea pe față din partea Kremlinului, cărora le organizează congrese la Moscova. Este vorba de Congresul/adunarea Federal Union of European Nationalities, care a avut în anul 2012 la la Moscova. Este de notoriatate faptul că  FUEN este iniţiatorul şi promotorul proiectului Minority Safe Pack în UE, prin care s-a promovat impunerea de reguli în Uniunea Europeană foarte avantajoase minorităţilor și care vizează inclusiv autonomia pe criterii etnice. Asociația UDMR și Partidul Maghiarilor di România sun doaă organizații maghiare din România care sunt foarte  active în FUEN și se bucură de foarte mult sprijin din partea acestora. este de exemplu foarte activ în acest sens.

Moscova continuă seriile binecunoscute de atac și la integritatea statului român. Mai nou, Agenția rusă de ştiri Sputnik – brațul online al propagandei rusă, cu obiective clare de destabilizeze a statelor Uniunii Europene și a membrilor NATO, a luat în cătare României prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. În contextul referendumului din Catalonia, portalul sputnik,  accesibil în limba română pe adresa sputnik.md, a lansat ideea „nevinovată” de a iniția un sondaj de opinie despre organizarea unui referendum pentru autonomia secuilor, devoalând încă o dată intențiile clare ale Kremlinului pentru sprijinul direct al mişcărilor autonomiste și secesioniste din Europa și nu numai.

Potrivit acesui portal  „referendumul pentru separarea Catalunyei de Spania a dat prilejul multor analiști să prevadă intensificarea unor acțiuni asemănătoare în mai multe state europene. Italia, Belgia, Marea Britanie, Polonia sunt câteva nume mai des pronunțate dar, un alt stat UE vizat de asemenea tendințe este și România.”

„Dacă înainte de 1989 nu se punea o asemenea problemă, imediat după revoluție, odată cu apariția partidului etnic UDMR au început multe demersuri în acest sens. Cu alte cuvinte, în acest moment, premergător perioadei aniversare a Centenarului României Mari, analiștii iau în calcul o posibilă cerere de referendum pentru autonomia zonei menționate”  – Sputnik.md

Ce au uita cei de la Spuntik?

Ca orice agenție serioasă, au uitat să spună cine este autorul articolului în cauză, au mai uitat să mai spună cine sunt acei analiști care culmea se trezesc ei să prevadă intensificarea unor acțiuni asemănătoare… tocmai în România, pentru că vezi doamne, este momentul premergător perioadei aniversare a Centenarului României Mari.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: