ROMÂNIA BREAKING NEWS

Morții Rusiei pe frontul Ucrainean – un mare secret de stat! Rușii nu recunosc nimic!

În ziua de 26 mai curent, în luptele de pe aeroportul Donețk, au fost uciși aproape 30 de cetățeni ai Federației Ruse, se arată într-un document, publicat de ziarul Novaya Gazeta.

Numărul exact de victime nu este cunoscut, însă, conform publicației, cadavrele cetățenilor ruși au fost transportate în Federația Rusă, mai exact în Rostov-pe-Don, iar toate informațiile privind moartea acestora au fost secretizate.

mortii-rusiei-in-Ucraina-secret-de-stat (2)

Foto: solicitarea către MAE rus

Ziariștii de la Novaya Gazeta au solicitat Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serviciului Grăniceri, Procurorului General și Comitetului de investigație să se pronunțe în legătură cu aceste informații.

Ministerul rus de Externe a răspuns imediat, spunând că informații privind moartea cetățenilor ruși nu vor fi făcute publice.

mortii-rusiei-in-Ucraina-secret-de-stat (1)

 Foto: răspunsul MAE rus

Și Serviciul Grăniceri a reacționat. „ (…) Apelul d-voastră, care vizează cetățeni decedați ai Federației Ruse, participanți în luptele din orașul ucrainean Donețk, a fost verificat. (…) Vă informăm, că solicitarea făcută nu ține de competența Serviciului Grăniceri al Rusiei”, a transmis instituția.

mortii-rusiei-in-Ucraina-secret-de-stat (2)

 Foto: răspunsul  Serviciului de Grăniceri al Federației Ruse

Nici răspunsul Procurorului General nu a fost unul clar. Potrivit sursei citate, autoritățile de la Moscova neagă vehement informațiile privind moartea cetățenilor ruși pe teritoriul Ucrainei, aceștia fiind înmormântați în taină.

Surse: novayagazeta.ruindependent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.