ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moneda europeană a înregistrat un nou maxim istoric în comparație cu leul românesc! De cine consideră analiştii că este subminat leul?

Moneda europeană a înregistrat un nou maxim istoric în comparație cu leul românesc! De cine consideră analiştii că este subminat leul?

Moneda europeană a înregistrat un nou maxim istoric în comparație cu leul românesc, cursul stabilit de Banca Națională pentru marți fiind de 4,5538 lei/euro. Moneda națională își continuă deprecierea, atingând un nou minim istoric în comparație cu euro, după ce săptămâna trecută, marți, atinsese nivelul de 4,5362, potrivit Evz.

Față de dolarul american, leul românesc și-a îmbunătățit evoluția, ajungând la o cotație de 4,2673, față de nivelul de 4,2885 RON/USD, cât s-a înregistrat vineri.

Francul elvețian a fost cotat de BNR la 4,2343 lei, în scădere față de cotația de vineri, de 4,2391, în ultima ședință a săptămânii trecute.

În această perioadă, leul este subminat de iniţiativele populiste ale actualului guvern, consideră analiştii, scrie realitatea.net

„Pe plan intern nu se întâmplă prea multe săptămâna aceasta, însă proiectul noii legi a salarizării bugetarilor promovat de guvern arată că riscurile derapajelor fiscale rămân pe agendă (aspect negativ pentru activele denominate în lei). (…) Pentru săptămâna aceasta, este posibil un interval de 4,52-4,56 (lei/euro)”, arată un raport al ING Bank, publicat luni.

Luni, o analiză a grupului austriac Erste, care deţine cea mai mare bancă după active din România – BCR -, a estimat că leul se va deprecia treptat în următoarele trimestre, cu 1,6%, până la 4,62 unităţi/euro în decembrie 2017, influenţat de factori interni precum creşterea deficitului de cont curent şi incertitudinile fiscale, dar cea mai mare influenţă o vor avea evoluţiile externe

Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: