ROMÂNIA BREAKING NEWS

Moldova, pe agenda discuțiilor la Bruxelles

Moldova, pe agenda discuțiilor la Bruxelles

Premierul Pavel Filip se află într-o vizită de două zile la Bruxelles, însoțit de o delegație a Guvernului Republicii Moldova, care va participa, în seara zilei de astăzi, 14 martie, la cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

big-consiliul-de-asociere-moldova-ue-se-reuneste-astazi-la-bruxellesProgramul vizitei Premierului Pavel Filip la Bruxelles conține mai multe întrevederi cu înalți oficiali din cadrul structurilor europene.

Astfel, înainte de sesiunea plenară a Consiliului de Asociere RM-UE, Pavel Filip se va întâlni cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate,Vicepreședintele Comisiei Europene și cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Mâine, 15 martie, Premierul va avea întrevederi cu vicepreședinții Comisiei Europene: Maroš Šefčovič, Comisar pentru Uniunea Energiei și Valdis Dombrovskis, Comisar pentru moneda Euro și dialog social, precum și cu Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

În a doua parte a zilei, șeful Guvernului de la Chișinău se va întâlni cu membrul Parlamentului European, Co-președintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, Andi Cristea și va purta discuții cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Vizita Premierului la Bruxelles se va încheia cu o întrevedere importantă, cea cu Martin Schulz, Președintele Parlamentului European.

Din componența delegației guvernamentale, care îl însoțește pe Prim-ministrul Pavel Filip la Bruxelles, fac parte: vicepremierii Gheorghe Bălan, Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, precum și miniștrii Finanțelor, Octavian Armașu, Justiției, Vladimir Cebotari, Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: