ROMÂNIA BREAKING NEWS

MOLDOVA! A fi sau a nu fi…              Быть или не быть 

MOLDOVA!  A fi sau a nu fi…              Быть или не быть 

Alegerile din Republica Moldova au demonstrat mai mult ca oricînd în istorie  și pentru prima oară că o societate, un stat care nu oferă tineretului său   perspectiva împlinirii se poate autodistruge.

Demagogia  bine alimentată de mașina propagandistică pe fondul unei societăți îmbîxită de corupție, sărăcie și minciună și—a  pus amprenta puternic și periculos  pe rezultatul primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale  care a demonstrat explicit lipsa de perspectivă dar și de  participare a tineretului.

Evident electoratul a fost  și va fi din nou pus în fața a două opțiuni.

O opțiune este aceea de a ne intoarce în timp și istorie în mitul URSSist fără a fi conștienți că asta ar fi o mare prostie pentru că tocmai acel mit  și propagandiștii lui  au  generat  conflicte și răni care încă sîngerează tuturor componentelor și nu numai lor dacă ținem cont de intenția unora de a creea conflicte în Macedonia chiar în ziua alegerilor prezidențiale și care a avut ca urmare expulzarea unor cetățeni ai federației ruse din Serbia.Presa trece sub tăcere insuccesul/demascarea fratelui mai mare în lupta cu opțiunea europeana a Macedoniei și Serbiei tocmai pentru că la capătul sforilor se află aceeiași minte ce oferă Republicii Moldova o ogradă primenită cu sîrmă ghimpată, relații  cu Ucraina IOC BRE; iar cu România dacă mai trebuie ceva curent,gaze,apă,bani de salarii și pensii.

O doua opțiune și singura valabilă este calea  europeană,  aceea aleasă cu mult înainte  tuturor de familiile  nacealnicilor  uresesiști (să vă amintesc pe unde trăiesc copii lui Putin).

Moldova are de ales între democrație, diplomație- forța dreptului , sau plasarea în anacronicul drept al forței .

Ca nici o dată  pînă acum , primul tur a demonstrat, decizia finală va fi a tineretului care are șansa  în funcție decît de conștient , reponsabil, decis și  mobilizat va fi să-și hotărască  viitorul.Altfel el si generațiile viitoare  vor purta greaua  cruce a neîmplinirii pînă la dispariție.

T I N E R I I   M O L D O V E I  M A I  A U  O  Ș Ă N S Ă.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: