ROMÂNIA BREAKING NEWS

Modificarea Constituţiei în Republica Moldova: Sintagma „limba moldovenească” ar putea fi înlocuită cu „limba română”

Modificarea Constituţiei în Republica Moldova: Sintagma „limba moldovenească” ar putea fi înlocuită cu „limba română”

Liderul fracţiunii PLDM din Parlamentul Republicii Moldova, Tudor Deliu a declarat că formațiunea sa  a adunat numărul necesar de semnături pentru modificarea Constituţiei în sensul înlocuirii sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română”. 

„Sintagma „limba moldovenească” trebuie modificată în „limba română”. Dorim să stabilim un adevăr istoric. ne bucură faptul că astăzi am reuşit să colectăm numărul necesar de semnături, cele 34, pentru ca proiectul să fie expediat la Curtea Constituţională”, a declarat deputatul.

Deputatul Tudor Deliu a menţionat că documentul va fi expediat astăzi către Curtea Constituţională.

„Astăzi fracţiunea PLDM va expedia la Curtea Constituţională proiectul pentru avizare. Sperăm că în viitorul apropiat să purcedem la modificare acestui articol din Constituţie”, a adăugat Tudor Deliu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: