ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanții firmei unde lucrau cei 5 români, victime ale exploziei de la uzina chimică din Cehia

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanții firmei unde lucrau cei 5 români, victime ale exploziei de la uzina chimică din Cehia

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, alături de subsecretarul de stat Victor Ionescu din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și de membrii Ambasadei României la Praga au avut astăzi, 24 martie 2018, întrevederi cu reprezentanții firmei unde lucrau cei 5 români, victime ale exploziei de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou.

„Am avut discuții cu directorul uzinei și cu reprezentanții firmei și am solicitat urgentarea procedurilor, astfel încât repatrierea trupurilor românilor să fie rapidă. În aceste momente, familiile au nevoie să fie acasă”, a declarat ministrul Natalia-Elena Intotero.

În cadrul deplasării, oficialul român s-a întâlnit cu membrii a patru dintre familiile care au rude implicate în accident și a discutat în detaliu cu acestea despre modalitățile prin care Guvernul României îi poate sprijini. Totodată, Natalia-Elena Intotero a fost alături prin telefon și de membrii celei de a cincea familii, care nu s-a putut deplasa la Praga, și i-a asigurat de susținerea statului român.

„Alături de colegi de la Ministerul Afacerilor Externe vom depune toate diligențele pentru a fi alături de familiile românilor. Acest tragic eveniment arată încă odată că trebuie să intensificăm eforturile de prevenție în ceea ce privește protecția în muncă, dar mai ales să augmentăm campaniile de informare. Românii trebuie să fie echipați cu toate informațiile în momentul în care decid să plece în străinătate, vorbim aici de legislația în domeniul muncii în statul de rezidență, de asigurările de viață care reprezintă un subiect delicat dar sunt esențiale, de unde pot apela pentru ajutor și de sprijinul pe care statul român îl poate oferi. Vom aborda toate aceste subiecte și multe altele în Campania Națională „Informare acasă, siguranță în lume!”, proiect al ministerului care va avea loc în vară”, a subliniat ministrul.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni menține dialogul cu familiile celor dispăruți și le asigură de întreaga compasiune și solidaritate.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: