ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac se implică în problema protecţiei copiilor români aflați pe teritoriul altor state și repatrierea acestora

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac se implică în problema protecţiei copiilor români aflați pe teritoriul altor state și repatrierea acestora

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac (foto), a avut o întrevedere în data de 6 iulie a.c., cu membri ai Grupului interministerial pentru românii de pretutindeni, tema centrală fiind situația minorilor români din statele europene și protecția acestora informează romaniabreakingnews.ro citând un DPRP – dprp.gov.ro

Discuțiile au abordat cadrul juridic internaţional care vizează protecţia copiilor români aflați pe teritoriul altor state și repatrierea acestora, conturându-se necesitatea avansării sau a actualizării unor instrumente juridice de cooperare cu state membre ale Uniunii Europene în vederea soluţionării cazurilor în care sunt implicaţi minori români.

De asemenea, a fost discutată problematica drepturilor cetățenilor români aflați în străinătate, cazurile de abuz la adresa românilor înregistrate în statele de reședință, materializarea unor campanii de informare care să urmărească o cunoaștere corectă și operativă a drepturilor românilor aflați în afara țării, precum și cazuri punctuale care se află pe agenda ministerului.

În acest sens, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu membrii Grupului Interministerial, își propun să coopereze în vederea implementării unei campaniei pilot de informare în diferite judeţe din țară.

La întrevedere, au participat reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), ai Ministerului Afacerilor Externe, precum și experți din cadrul MRP.

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: