ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a demisionat! „…nu pot accepta impostura sau minciuna!”

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a demisionat! „…nu pot accepta impostura sau minciuna!”

Florin Jianu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri din Guvernul Grindeanu, a anunțat joi dimineață că demisionează din Guvern.  Acesta a declrat că nu poate tolera „mincina și impostura”. De asemenea, a subliniat că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dictează conștiința, „iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”.

Redăm mai jos, mesajul complet al lui Florin Jianu, făcut public pe pagina sa de Facebook:

Florin Jianu

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept.

Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciună!

Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezența guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostura și minciuna. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial uriaș de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ȘI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de mine, oameni onești, sinceri și atât de dornici de schimbare. Fiți puternici și țineți drumul drept!

În ceea ce privește activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reușit să trec mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaționalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulți bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat și nu în ultimul rând am reușit o premieră pt România post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru ca așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentați să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abțină. Sunt și rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul ÎMM și la antreprenoriat.

Nu voi ieși în mass-media pentru declarații și vă rog să respectați această dorință. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăși, liniștiți, în această țară.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern, am amânat însă decizia sperând ca gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara, eroarea’ și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util” – Florin Jianu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: