ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul Natalia-Elena Intotero, în dialog cu reprezentanții comunității românești din Torino

Ministrul Natalia-Elena Intotero, în dialog cu reprezentanții comunității românești din Torino

Proiectele destinate românilor din provincia italiană Torino și principalele teme de interes ale conaționalilor din această zonă a Italiei au fost tema discuțiilor pe care ministrul Natalia-Elena Intotero le-a purtat cu reprezentanții mediului asociativ și al comunității în cadrul vizitei la Torino.

În regiunea Piemonte trăiesc aproape 150.000 de români, dintre care aproximativ 100.000 în provincia Torino.

În cadrul vizitei, ministrul a monitorizat două dintre proiectele finanțate de MRP în zonă și derulate de Centrul de Cultură și Tradiție Italo-Românească și de Asociaţia culturală şi socială „Ovidio Onlus”. Este vorba despre proiecte finanțate pe pilonul “Educație” în cadrul sesiunii din primăvara acestui an și prin intermediul cărora tineri și copii români de toate vârstele participă la activități care îi aduc mai aproape de limba română, de istoria sa, de cultura și tradițiile românești. 

Ministrul a avut apoi o întrevedere cu cu reprezentanții comunității românești din teritoriu, la sediul Primăriei din Torino, în cadrul unei delegații ample din care au mai făcut parte deputatul Andi-Gabriel Grosaru, Laura-Elena Chiorean, secretar general în cadrul MAE, precum și Oana Tuluc și Nicoleta Grigore, din cadrul Autorității Electorale Permanente. Cei prezenți au adus în discuție problemele cu care se confruntă românii din regiune în diverse sectoare de muncă și aspecte legate de finanțările oferite de MRP. Totodată, membrii comunității au primit astfel informații legate de alegerile prezidențiale din noiembrie și modalitățile de votare, precum și informații legate de prevenirea traficului de persoane.

Vizita ministrului Natalia-Elena Intotero în Republica Italiană are loc în perioada 10-18 septembrie, agenda incluzând opriri în 11 orașe unde se află comunități românești numeroase.