ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul Natalia-Elena Intotero, în dialog cu reprezentanții comunității românești din Torino

Ministrul Natalia-Elena Intotero, în dialog cu reprezentanții comunității românești din Torino

Proiectele destinate românilor din provincia italiană Torino și principalele teme de interes ale conaționalilor din această zonă a Italiei au fost tema discuțiilor pe care ministrul Natalia-Elena Intotero le-a purtat cu reprezentanții mediului asociativ și al comunității în cadrul vizitei la Torino.

În regiunea Piemonte trăiesc aproape 150.000 de români, dintre care aproximativ 100.000 în provincia Torino.

În cadrul vizitei, ministrul a monitorizat două dintre proiectele finanțate de MRP în zonă și derulate de Centrul de Cultură și Tradiție Italo-Românească și de Asociaţia culturală şi socială „Ovidio Onlus”. Este vorba despre proiecte finanțate pe pilonul “Educație” în cadrul sesiunii din primăvara acestui an și prin intermediul cărora tineri și copii români de toate vârstele participă la activități care îi aduc mai aproape de limba română, de istoria sa, de cultura și tradițiile românești. 

Ministrul a avut apoi o întrevedere cu cu reprezentanții comunității românești din teritoriu, la sediul Primăriei din Torino, în cadrul unei delegații ample din care au mai făcut parte deputatul Andi-Gabriel Grosaru, Laura-Elena Chiorean, secretar general în cadrul MAE, precum și Oana Tuluc și Nicoleta Grigore, din cadrul Autorității Electorale Permanente. Cei prezenți au adus în discuție problemele cu care se confruntă românii din regiune în diverse sectoare de muncă și aspecte legate de finanțările oferite de MRP. Totodată, membrii comunității au primit astfel informații legate de alegerile prezidențiale din noiembrie și modalitățile de votare, precum și informații legate de prevenirea traficului de persoane.

Vizita ministrului Natalia-Elena Intotero în Republica Italiană are loc în perioada 10-18 septembrie, agenda incluzând opriri în 11 orașe unde se află comunități românești numeroase. 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.