ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul Natalia-Elena Intotero, alături de membrii comunității românești din Sydney

Comunitatea românească din Sydney s-a reunit pentru a celebra opera și personalitatea marelui poet Mihai Eminescu, la inițiativa Academiei Australiano-Române de artă, cultură și știință și în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a E.S. Nineta Bărbulescu, ambasadorul României în Australia și Noua Zeelandă, și a Consulului General al României la Sydney, Iulian Nițu.

Evenimentul “130 de ani de nemurire” a adus laolaltă români și australieni deopotrivă, artiști, scriitori și iubitori ai poeziei românești și ai limbii române. Ministrul Natalia-Elena Intotero a salutat inițiativa și a subliniat utilitatea a cât mai multe parteneriate și inițiative pentru a promova, peste hotare, România și valorile sale. În acest sens, ministrul a menționat programele și proiectele MRP și i-a încurajat pe românii din Sydney să depună proiecte destinate susținerii și promovării identității culturale, lingvistice și spirituale românești.

De asemenea, în continuarea inițiativelor ministerului de a acorda recunoaștere românilor care fac cinste României peste hotare, ministrul Natalia-Elena Intotero i-a oferit o distincție simbolică scriitorului George Roca, a cărui activitate literară și publicistică se bucură de recunoaștere atât în România, cât și în Australia și Statele Unite ale Americii. Ministrul le-a mulțumit, de asemenea, scriitorului și cântărețului australian Daniel Reynaud și actorului Tug Dumbly, care au interpretat poezii de Mihai Eminescu, și le-a oferit distincții pentru promovarea culturii românești.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.