ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul Natalia-Elena Intotero, alături de membrii comunității românești din Sydney

Comunitatea românească din Sydney s-a reunit pentru a celebra opera și personalitatea marelui poet Mihai Eminescu, la inițiativa Academiei Australiano-Române de artă, cultură și știință și în prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a E.S. Nineta Bărbulescu, ambasadorul României în Australia și Noua Zeelandă, și a Consulului General al României la Sydney, Iulian Nițu.

Evenimentul “130 de ani de nemurire” a adus laolaltă români și australieni deopotrivă, artiști, scriitori și iubitori ai poeziei românești și ai limbii române. Ministrul Natalia-Elena Intotero a salutat inițiativa și a subliniat utilitatea a cât mai multe parteneriate și inițiative pentru a promova, peste hotare, România și valorile sale. În acest sens, ministrul a menționat programele și proiectele MRP și i-a încurajat pe românii din Sydney să depună proiecte destinate susținerii și promovării identității culturale, lingvistice și spirituale românești.

De asemenea, în continuarea inițiativelor ministerului de a acorda recunoaștere românilor care fac cinste României peste hotare, ministrul Natalia-Elena Intotero i-a oferit o distincție simbolică scriitorului George Roca, a cărui activitate literară și publicistică se bucură de recunoaștere atât în România, cât și în Australia și Statele Unite ale Americii. Ministrul le-a mulțumit, de asemenea, scriitorului și cântărețului australian Daniel Reynaud și actorului Tug Dumbly, care au interpretat poezii de Mihai Eminescu, și le-a oferit distincții pentru promovarea culturii românești.