Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a şefei DNA! Au început protestele în Piața Victoriei! (Video)

Tudorel Toader a făcut un rechizitoriu în 20 de puncte al activităţii şefei DNĂ, reproşându-i faptele, acţiunile şi chiar şi declaraţiile din ultimul an. Tudorel Toader a acuzat-o pe şefa DNA ca, prin declaraţiile date în interviuri pentru presă internaţională, a defăimat România, astfel și-a motivat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşarea procedurii de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Cotruţa Kovesi. Tudorel Toader a anunţat joi că va trimite raportul pe care l-a realizat despre şefa DNĂ, însoţit de propunerea de revocare, către secţia de procurori a CSM şi către preşedintele României. Reamintim că decizia finală privind revocarea şefei DNA este a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce acesta primeşte avizul consultativ al CSM.

Principalele acuzaţii aduse de Tudorel Toader pentru Laura Cotruţa Kovesi:
– A încălcat Constituţia prin anchetarea OUG 13
– A continuat să încalce Constituţia prin anchetarea HG-urilor privind trecerea lacului Belina de la statul român la Teldrum
– Comportamentul excesiv de autoritar, discreţionar, contrar obligaţiilor de rezervă şi deontologice impuse magistraţilor
– Prioritizarea soluţionării dosarelor cu impact mediatic
– Contestarea actelor şi autorităţii CCR
– Încercarea de a obţine condamnări cu orice preţ
– Creşterea numărului de achitări, sporirea cheltuielilor şi raportări eronate
– Neimplicarea procurorului-sef DNA în identificarea şi eliminarea comportamentelor abuzive presupuse a fi comise de procurori
Falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice
– Lipsa de reacţie în verificarea activităţii profesionale şi conduitei unor procurori, şi mă refer la DNA Ploieşti

După decizia ministrului justiției, mai multe persoane s-au adunat în Piața Victoriei, pentru a protesta față de decizia de revocare a șefei DNA, Laura Codruta Kovesi.
Protestul are loc în urma apelului făcut pe conalaul de socializare Facebook, de către comunitatea Coruptia Ucide.
Oamenii scandeaza „Justitie, nu coruptie”, “Iesiti din casa, daca va pasa”, “Tudorel demisia”, “DNA sa vina sa va ia”, “PSD ciuma rosie”.

Video pe privesc.eu.

Ora 20:30, aproximativ 1.000 de oameni sunt acum in Piata. A mai venit un autocar cu jandarmi. Lumea striga “Nu scapati!”

În jurul orei 21:00, protestatarii continua sa vina in grupuri. Sunt cateva persoane care flutura steagul UE.