Ministrul de externe Titus Corlatean in vizita oficiala in a doua capitala romaneasca


Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, efectueaza joi, 13 septembrie 2012, o vizită oficială la Chișinău. Aceasta este prima vizită bilaterală de la preluarea mandatului în fruntea diplomației de la Bucuresti, transmite Romanian Global News.

 

Obiectivul principal al vizitei îl reprezintă accelerarea proiectelor comune aflate în derulare intre cele doua state romanesti, confirmate recent de șefii celor două Guverne cu ocazia vizitei oficiale la Chișinău a Prim-ministrului României (17 iulie 2012).
Programul vizitei cuprinde primiri la președintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Vlad Filat și președintele Parlamentului, Marian Lupu.
Ministrul afacerilor externe de la Bucuresti va avea consultări cu Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe și integrării europene, și întrevederi cu Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministrul economiei, și cu Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal.

De asemenea, Titus Corlățean va aborda în cadrul discuțiilor stadiul dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și va reitera, în acest context, mesajul clar de susținere pentru eforturile Chișinăului în direcția integrării europene.
Vor fi analizate, totodată, evoluțiile recente și perspectivele soluționării politice a dosarului transnistrean.

 

RGNpress