ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul de externe Titus Corlatean in vizita oficiala in a doua capitala romaneasca


Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, efectueaza joi, 13 septembrie 2012, o vizită oficială la Chișinău. Aceasta este prima vizită bilaterală de la preluarea mandatului în fruntea diplomației de la Bucuresti, transmite Romanian Global News.

 

Obiectivul principal al vizitei îl reprezintă accelerarea proiectelor comune aflate în derulare intre cele doua state romanesti, confirmate recent de șefii celor două Guverne cu ocazia vizitei oficiale la Chișinău a Prim-ministrului României (17 iulie 2012).
Programul vizitei cuprinde primiri la președintele Nicolae Timofti, prim-ministrul Vlad Filat și președintele Parlamentului, Marian Lupu.
Ministrul afacerilor externe de la Bucuresti va avea consultări cu Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe și integrării europene, și întrevederi cu Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministrul economiei, și cu Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal.

De asemenea, Titus Corlățean va aborda în cadrul discuțiilor stadiul dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și va reitera, în acest context, mesajul clar de susținere pentru eforturile Chișinăului în direcția integrării europene.
Vor fi analizate, totodată, evoluțiile recente și perspectivele soluționării politice a dosarului transnistrean.

 

RGNpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: