ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul de Externe, reacție în scandalul steagului secuiesc: Discuție lămuritoare cu Hans Klemm

Ministrul de Externe, reacție în scandalul steagului secuiesc: Discuție lămuritoare cu Hans Klemm

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, spune că a vorbit la telefon cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, despre fotografia în care diplomatul american apărea ținând în mână steagul ținutului secuiesc, în timpul unei vizite în Covasna. „Am vorbit la telefon. (…) Am spus că, (…) în relațiile dintre state, oriunde în lume, pot să existe teme, aspecte, care la un moment dat, în anumite circumstanțe, pot să genereze anumite sensibilități”, a declarat Lazăr Comănescu, duminică, la Digi 24.

Comănescu a precizat însă că nu a existat o convocare la Ministerul Afacerilor Externe a ambasadorului SUA pe acest subiect. „Este o informație inexactă, nu a existat o asemenea convocare”, a spus Comănescu. Întrebat dacă ambasadorul SUA a făcut ”o gafă” în acest caz, Lazăr Comănescu a precizat că reacția ulterioară a lui Hans Klemm a clarificat lucrurile. „Reacția domnului ambasador Klemm, (…), la Craiova, cred că a clarificat foarte bine lucrurile. Nu există pentru America, pentru domnia sa, decât două drapele, drapelul național al României și drapelul Statelor Unite ale Americii. (…) Eu cred că, așa cum a spus domnia sa, a fost un gest de politețe, (…) a fost într-o situație în care avea să se manifeste cu acest gest de politețe”, a arătat Comănescu.

Totodată, el consideră că, atunci când cunoști istoria și sensibilitățile unei țări, ții seamă de ele. „În condițiile în care cunoști foarte bine, am spus-o și atunci, istoria, sensibilitățile, ții seamă de ele. (…) Fiecare își asumă ceea ce face”, a mai spus ministrul Afacerilor Externe, întrebat dacă el ar fi făcut gestul ambasadorului SUA. În luna septembrie, primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a publicat pe Facebook o fotografie în care apare alături de ambasadorul SUA în România și de alți reprezentanți locali, ținând în mână steagul ținutului secuiesc „Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunității secuiești, steag care a devenit și simbolul lipsei de respect al autorităților față de comunitatea secuiască. Menționez că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul”, a scris primarul Antal Arpad pe Facebook, anunță Agerpres

romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: