ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul Apărării, Mihai Fifor: „România este membru al unei mari echipe – NATO şi aici intenţionăm să fim în perioada următoare”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor: „România este membru al unei mari echipe – NATO şi aici intenţionăm să fim în perioada următoare”

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat joi, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) din Cincu, unde a participat la ceremonia de declarare a capacităţii depline a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, că, prin acest lucru, România „a demonstrat încă o dată că este un partener de încredere, că este membru al unei mari echipe, iar această echipă este NATO şi aici intenţionăm să fim în perioada următoare”.

”Cred că onoarea este a noastră şi cred că trebuie să fim foarte mândri de ceea ce am făcut astăzi, pentru că aceasta este, din punctul meu de vedere, o muncă de echipă şi a fost îndeplinită perfect, iar acum avem aici un Comandament care este la capabilitate finală şi este ceva ce trebuie să salutăm cu toţii. Acest lucru demonstrează, încă o dată dacă mai este nevoie, că România şi-a făcut treaba şi este un aliat în NATO şi un partener strategic al SUA. Acum am demonstrat încă o dată că suntem un partener de încredere şi că suntem aici ca membri ai unei mari echipe, iar această echipă este NATO şi aici intenţionăm să fim în perioada următoare, bineînţeles. Ceea ce am văzut azi, aici, este o muncă minunată, care a fost îndeplinită de colegii noştri, a fost un efort comun foarte mare pe parcursul câtorva ani şi, aşa cum spunea şi domnul amiral James Foggo, comandantul Forţelor Întrunite de la Napoli, faptul că puteţi raporta mâine comandantului suprem al Alianţei că misiunea a fost îndeplinită este o dovadă minunată despre cât de determinaţi suntem pentru a ne face datoria în această zonă dificilă, cum este cea a Mării Negre. Sperăm că vom continua în acest mod şi România este pregătită să demonstreze că această determinare există şi va exista în continuare, atât din punct de vedere politic, cât şi militar”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, într-o conferinţă de presă, după ceremonie.

Ministrul Fifor a reafirmat că România alocă 2% din PIB pentru apărare și în plus, s-a oferit să găzduiască o componentă de comandă terestră şi speră că acest comandament se va localiza în România, iar acest lucru va dovedi că România este „poate unul dintre cei mai importanţi jucători în această regiune”.

Ministrul apărării naţionale a mai declarat că, începând de joi, Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est este raportat ca fiind complet operaţional şi urmează ca, în acest an, Brigada Multinaţională de la Craiova să atingă întreaga capabilitate pentru a declara acest lucru.

”Tocmai ce am spus că România îşi continuă fără nici un fel de dubiu drumul către a se afirma tot mai puternic ca cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră. În acest sens, noi ne-am oferit ca ţară gazdă pentru un comandament de trei stele pe care sperăm să-l obţinem odată cu modificarea structurii de comandă a NATO şi, practic, odată toate aceste obiective atinse, putem spune că România a atins întreaga sa maturitate ca ţară membră a NATO şi ca important pilon pe flancul estic al NATO”- Mihai Fifor.

Comandantul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, Generalul de brigadă Daniel Petrescu, a declarat că a fost o perioadă de muncă extraordinară, o perioadă în care „am avut ca obiectiv să obţinem standardele cerinţelor NATO, să fim capabili să spunem azi, după doi ani şi jumătate de la activare, că comandamentul este capabil să coordoneze o operaţiune de apărare colectivă, în cazul declarării Articolului 5-Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianţei”.

Comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite de la Napoli, amiralul James Foggo, a precizat că este foarte mândru de ceea ce s-a realizat ân România, pentru că aici este o regiune cheie din punct de vedere strategic.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: