Ministru ucrainean de Externe, poziție favorabilă pentru dubla cetățenie

În opinia Ministrului de externe, Pavlo Klimkin, diaspora ucraineană are nevoie de dublă cetățenie, scrie bucpress.eu citat de romaniabreakingnews.ro

Klimkin a spus, că „susține în mod constant” acordarea unei cetățenii duble persoanelor, care sunt forțate să părăsească Ucraina pentru a lucra în străinătate. El consideră că acest lucru nu este o catastrofă, ci o provocare pentru Ucraina, scrie Gromadske  cu referire la interviul acordat pentru „Radio Cultură”.

„Cred că trebuie să stabilim criteriile. Cu siguranță, trebuie să înaintăm spre aceasta. Pierdem mii și mii de ucraineni, care ar putea lucra aici, nu numai în organele de stat sau în oarecare birocrație sau afaceri, ci și pentru a dezvolta și promova  cultura ucraineană modernă „, a spus ministrul.

În ianuarie  curent  el a abordat din nou acest subiect, spunând că  este imposibil să evităm discutarea problemei dublei cetățeniei.

„Voi continua să dau impulsuri  acestei dezbateri. Consider că e absolut necesară, la fel  cum e  necesară și dublă cetățenie „, a spus Klimkin.

Ministrul a menționat că dubla cetățenie nu poate fi acordată decât în anumite condiții clare. De exemplu, nu se poate acorda dubla cetățenie  militarilor  sau celor care dețin anumite funcții în structurile de stat.