ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministru ucrainean de Externe, poziție favorabilă pentru dubla cetățenie

Ministru ucrainean de Externe, poziție favorabilă pentru dubla cetățenie

În opinia Ministrului de externe, Pavlo Klimkin, diaspora ucraineană are nevoie de dublă cetățenie, scrie bucpress.eu citat de romaniabreakingnews.ro

Klimkin a spus, că „susține în mod constant” acordarea unei cetățenii duble persoanelor, care sunt forțate să părăsească Ucraina pentru a lucra în străinătate. El consideră că acest lucru nu este o catastrofă, ci o provocare pentru Ucraina, scrie Gromadske  cu referire la interviul acordat pentru „Radio Cultură”.

„Cred că trebuie să stabilim criteriile. Cu siguranță, trebuie să înaintăm spre aceasta. Pierdem mii și mii de ucraineni, care ar putea lucra aici, nu numai în organele de stat sau în oarecare birocrație sau afaceri, ci și pentru a dezvolta și promova  cultura ucraineană modernă „, a spus ministrul.

În ianuarie  curent  el a abordat din nou acest subiect, spunând că  este imposibil să evităm discutarea problemei dublei cetățeniei.

„Voi continua să dau impulsuri  acestei dezbateri. Consider că e absolut necesară, la fel  cum e  necesară și dublă cetățenie „, a spus Klimkin.

Ministrul a menționat că dubla cetățenie nu poate fi acordată decât în anumite condiții clare. De exemplu, nu se poate acorda dubla cetățenie  militarilor  sau celor care dețin anumite funcții în structurile de stat.

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: