ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministru moldovean: „Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. (…) În Moldova se vorbește limba română”

Ministru moldovean: „Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. (…) În Moldova se vorbește limba română”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu (foto), a răspuns la reacția Moscovei, care a criticat votul în prima lectură a Parlamentului de la Chișinău privind excluderea sintagmei „limba moldovenească” din toată legislația R.Moldova, citat de deschide.md și preluat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit lui Popescu, această decizie aparține exclusiv Chișinăului și nimeni din exterior nu are dreptul să o conteste.

Suntem indignați de indignarea Federației Ruse. Limba pe care o vorbim ne aparține. Decizia ne aparține și nimeni nu are dreptul de a o comenta. În Moldova se vorbește limba română”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim, că ieri Parlamentul de la Chișinău a adoptat o deiczie de racordare a legislației la Hotărârile Curții Constituționale. Astfel, limbra română a devenit oficial limba de stat a Republicii Moldova, așa precum era menționat în textul Declarației de Independență. Declarația de Independență și Constituția fac un corp comun al Legii Supreme în Stat.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a reacționat la legea adoptată de Parlamentul R. Moldova cu privire la statutul limbii române.

Adevărata susținere a democrației în stil american. În mandatul lui Sandu, Moldova renunță la limba sa natală” a scris ea.

Sursa foto: mfa.gov.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: