ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministerul Român al Apărării reacționează față de amenințările vicepremierului rus Dmitri Rogozin

Ministerul Român al Apărării reacționează față de amenințările vicepremierului rus Dmitri Rogozin

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut, sâmbătă, o primă reacție la amenințarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin, după ce România nu a fost de acord ca avionul în care se afla acesta să traverseze spaţiul aerian al ţării noastre.

Întrebat cum califică această reacţie gravă a oficialului rus, Ţuţuianu a declarat: „Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte„.
Ministrul Apărări Naţionale a adăugat că a urmărit declaraţiile ambasadorului rus în România, „care încearcă o justificare a unor tipuri de acţiuni pe care le promovează în zonă”. „Sigur că de aici putem trage cele mai multe concluzii, vorbeam de Rusia, că promovează un anume tip de politică în zona Mării Negre”, a spus Ţuţuianu.
Ministrul a precizat că MAE poate da un răspuns potrivit în această chestiune, iar el poate vorbi din perspectiva ideii de apărare naţională.”Am să vă spun şi astăzi ce am spus şi la întâlnirile noastre precedente – situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al Alianţei, să facem achiziţiile potrivite pentru înzestrarea Armatei române„, a explicat ministrul Apărării.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: