ROMÂNIA BREAKING NEWS

Militarii ruși încearcă infiltrarea în R. Moldova! Confirmare din partea consilierului președintelui Timofti

Într-o relatare a ziarului Național (R. Moldova) din 8 octombrie, consilierul președintelui pe probleme de apărare și securitate națională, Alexei Barbăneagră,  confirmă  că există mai multe semnale că militari ruși încearcă să intre în R. Moldova.

„În ultimul timp, au fost întoarse mai multe persoane suspectate că ar fi militari ruși care încercau să intre în R. Moldova. În presă s-a scris despre acest lucru. Vorbim despre vreo 30 de cazuri”, a spus Barbăneagră, refuzând să ofere mai multe detalii.

Redacția R.B.N. Press precizăm că Ziarul NAȚIONAL a scris anterior despre câteva cazuri de acest gen. O parte au fost publicate și pe portalul rbnpress.info. Ultimul material –  Alertă la Chișinău: Incident de securitate în R. Moldova! Câteva zeci de militari au încercat să ajungă în Transnistria (preluare de la TVR)

Consilierul prezidențial a făcut declarația după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate la care a fost discutată situația din regiune și măsurile care trebuie întreprinse pentru a asigura securitatea cetățenilor și a statului.

Barbăneagră, care este și secretar al CSS, a mai dezvăluit că la ședință au fost discutate și pericolele din sectorul financiar-bancar.

Un subiect aparte, căruia i-a fost acordat mai mult timp, ține de asigurarea securității informaționale.

„R. Moldova se află între două state care se află în topul țintelor atacurilor cibernetice. Zilnic, în întreaga lume, au loc milioane de astfel de atacuri. În R. Moldova nu există un pericol eminent. Au fost înregistrate atacuri care vizează conturi bancare, baze de date, date cu caracter personal, dar nu putem vorbi despre cazuri grave”, a precizat ministrul Tehnologiei Informaționale și Comunicațiilor, Pavel Filip.

Barbăneagră a explicat că, astăzi, în R. Moldova lipsește o abordare sistemică, o politică de stat în domeniul securității informaționale, de aceea este nevoie să fie elaborat un concept al securității informaționale.

Sursa: National.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.