Mesajul Consulului General al României la Cernăuți cu prilejul sărbătorilor pascale

Misiunea diplomatică românească din Cernăuți, în frunte cu doamna Consul General, Eleonora Moldovan, a adresat etnicilor români din Ucraina următorul mesaj de Paște:

Paștele reprezintă Sărbătoarea Sărbătorilor Dumnezeiești din existența noastră creștină, aici, pe acest Pământ. De Paști, natura și firea omenească sunt străbătute de raza cea curată a Dumnezeirii, care ne arată calea către Adevăr, Lumină și Credință.

Cu ocazia Învierii Domnului, doresc să transmit tuturor creștinilor de confesiune ortodoxă din rândul Comunității române, tuturor cetățenilor ucraineni, un mesaj de pace, bucurie și liniște sufletească, dorința de a găsi împreună puterea și încrederea de care avem nevoie pentru a merge înainte, cu convingerea că binele va învinge întotdeauna. Să ne amintim, cu recunoștință, de cei care au plecat dintre noi pentru totdeauna, acolo în Împărăția Cerurilor.

Sper ca Lumina Învierii să vă găsească cu bine, alături de familie și de cei dragi, să vă dea mai multă putere, pentru a trece învingători peste grelele încercări din aceste zile tulburi.

Hristos a Înviat!

Eleonora MOLDOVAN

Consul General

Consulatul General al României la Cernăuți

Ucraina