ROMÂNIA BREAKING NEWS

Mesaj la aniversarea Unirii Basarbiei cu România

Mesaj la aniversarea Unirii Basarbiei cu România

Mesaj de Salut și Declarația pentru Centenar a The World Romanian Council – Consiliul Mondial Român la

Sărbătorim astăzi, prin grija Asociației Culturale Pro-Basarabia și Bucovina, 100 de ani de la marele Act al Unirii care ne-a definit pentru totdeauna destinul nostru național.
Hotărârea istorică a Sfatului Țării de la Chișinău din 27 Martie 1918 a pus temelia statului național, modern, întregit și unitar român și a însemnat redeșteptarea sentimentului național, devenit catalizatorul procesului de întregire a neamului și a Patriei române.
Exemplul acelor patrioți care au gândit și făptuit acest act în condițiile unei Românii aflată într-unul dintre cele mai dramatice momente ale existenței sale, cu un guvern retras la Iași în fața invaziei străine, nu este cu nimic mai prejos de cel al ”părinților fondatori” cu care se mândresc americanii.

Cei 86 de deputați care au semnat Actul Unirii prin care declarau că
Basarabia ”de azi înainte și pentru totdeauna, se unește cu mama sa România” sunt părinții fondatori ai României moderne și întregite.

De aceea, sărbătorind astăzi începutul procesului de întregire a României, îi sărbătorim și îi onorăm în egală măsură pe acești părinți fondatori patrioți.

Chiar dacă, Europa a stat și rămâne  impasibilă, recunoscând sfârtecarea țării de către trupele Rusiei comuniste și interzicând României, prin așa zisa inviolabilitate a unor granite hotărâte printr-un tratat rușinos, dreptul de a-și revendica istoria și dreptul românilor de a trăi împreună în spațiul lor natural istoric de formare și dezvoltare, iar subiectul Unirii este este evitat de clasa noastră politică, Declarații ale Unirii sunt semnate de românii de pe cele două maluri ale Prutului, din și de românii din întreaga lume.

În acest sens, vă supunem atenției și vă îndemnăm să semnați următoare Declarație pentru Centenar, prin care se solicită solicită PARLAMENTELOR de la București și Chișinău să recunoască dreptul la reunificarea directă pașnică a României cu Basarabia și să întreprindă, împreună cu Președintele și Guvernul României, demersurile politice și diplomatice necesare realizării acestui obiectiv național.

La această aniversare a centenarului revenirii Basarabiei la pieptul României să exclamăm la fel cum au făcut-o părinții fondatori ai României întregite:

”Trăiască Unirea Basarabiei cu România de-a pururi și totdeauna!”

Mircea Popescu – Președinte The World Romanian Council
Consiliul Mondial Român

Text publicat ca parte din obligațiile parteneriatului media RBN Press – „România Ce (Centenar) Unește”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: