ROMÂNIA BREAKING NEWS

Medicina militară apreciată la nivel internațional. O delegație militară a Universității de Apărare din Serbia impresionată de profesionalismul și implicarea medicilor militari români.

Medicina militară apreciată la nivel internațional. O delegație militară a Universității de Apărare din Serbia impresionată de profesionalismul și implicarea medicilor militari români.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) a fost gazda unei vizite oficiale, efectuate de o delegație militară a Universității de Apărare din Serbia, condusă de generalul-locotenent medic Jevtic Miodrag, medic specialist în chirurgia generală și vasculară. La finalul activității, distinșii vizitatori au fost impresionați de profesionalismul și implicarea medicilor militari români.

colonel medic dr. Mariana Jinga, director medical al SUUMC și  generalul-locotenent medic Jevtic Miodrag

Cooperarea medico-militară în Balcani – o soluție pentru managemetul medical integrat

Tematica discuțiilor s-a axat pe dorința ambelor părți pentru dezvoltarea cooperării inter-regionale, începute încă din anul 1995, cu ocazia organizării Congresului Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC).
În baza acestui istoric relațional și a recunoașterii de care se bucură medicina militară românescă și în mod special SUUMC, generalul-locotenent medic Jevtic Miodrag și-a manifestat întreaga disponibilitate în ceea ce privește extinderea colaborării în operaționalizarea schimbului de expertiză, perfecționare și supraspecializare a cadrelor medicale militare, în domenii cum ar fi chirurgia cardio-vasculară, radiologia intervențională, chirurgia generală, plastică și microchirurgia reconstructivă și, nu în ultimul rând, chirurgia transplantului hepatic, în vederea creșterii, ambivalent, a performanțelor sistemului de acordare a îngrijirilor de specialitate și a suportului medical, clinic și paraclinic, acordat pacienților, din România și din Serbia.

În programul delegației a figurat vizitarea unor facilități ale SUUMC – Unitatea de Primiri Urgențe, Secția Radioterapie, Centrul de Imagistică Medicală și Compartimentul de Endoscopie digestivă al Secției clinice de Gastroenterologie.

Din delegația oficială a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila” au făcut parte colonel medic dr. Mariana Jinga, director medical al SUUMC și desemnat la comanda SUUMC,  col. Ionuț Bazga, locțiitorul comandantului pentru probleme de stat major, plt. adj. princ. Giorgeta Grosu, director de îngrijiri,  col. medic dr. Bogdan Teușdea, șef UPU, lt. col medic. Dr. Bogdan Marinescu, președintele Comitetului de organizare al BMMC, col. medic dr. Gheorghe Bălașa, șef Secție Radioterapie, col medic dr. Florin Năftănăilă, șef Secție Imagistică medicală și col. medic dr. Laurențiu Sava, șef SAMSMO.

Sursa:  Biroul Comunicare și Relații Publice al SUUMC

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: