ROMÂNIA BREAKING NEWS

Media din RM și România: (Video) Igor Dodon făcut președinte de agentura rusească din Republica Moldova

Media din RM și România: (Video) Igor Dodon făcut președinte de agentura rusească din Republica Moldova

Pe Dodon l-a adus la președinție agentura rusească din Moldova, scrie Adevărul, făcând referire la declarațiile liderului Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. Politicianul susține că pericolul care există acum, este tulburarea în continuare a apelor în țară, iar faptul că avem un președinte ales de popor, nu înseamnă că vom avea stabilitate.

Mocanu: Pe Dodon l-a adus la președinție agentura rusească din Moldova. Să nu credeți că el nu va cere referendum pentru împuterniciri suplimentare

Liderul Partidului Mișcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat miercuri, 23 noiembrie, că noul președinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns în această funcție cu ajutorul agenturei rusești din Moldova, iar socialistul nu se va limita doar la atribuțiile pe care le are șeful de stat la moment.

„Așa cum v-am mai spus, pe Dodon l-a adus agentura rusească din Republica Moldova, care în virtutea faptului că nu a fost lustrație în Moldova, stă toată în pozițiile lor”, a subliniat Mocanu.

Politicianul afirmă că pericolul care există acum, este tulburarea în continuare a apelor în țară, iar faptul că avem un președinte ales de popor, nu înseamnă că vom avea stabilitate.

„Dodon va veni acum cum a venit Lucinschi altă dată… Lucinschi nu mai putea să-și promoveze memorandumul Primacov cu Parlamentul care era. El a pornit atunci să-și capete împuterniciri suplimentare. Dumneavoastră credeți că acum Dodon nu va veni să ceară referendum de la popor pentru împuterniciri suplimentare?”, a menționat fostul deputat.

Sergiu Mocanu a făcut aceste afirmații în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

Alegerile au fost fraudate, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, citat de Jurnal.md. El crede că Dodon va continua să scindeze societatea până la parlamentare. Liderul PPDA, a declarat în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova că noul șef al statului ar trebui să fie primul interesat de audierea în Parlament a responsabililor de la CEC și Ministerul de Externe, astfel ca greșelile din actualul scrutin să nu se mai repede. Fracțiunea PSRM s-a pronunțat, alături de majoritatea parlamentară, împotriva acestor audieri.

Jurnal de Chișinău îl citează pe ambasadorul ucrainean la Chișinău Ivan Gnatișin. El a declarat că „Ucraina va susține dialogul cu președintele ales legal de către cetățenii R. Moldova, care va respecta Dreptul Internațional, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”. El a specificat că Ucraina a urmărit cu o atenție deosebită alegerile prezidențiale din R. Moldova, în special după declarația scandaloasă a socialistului Igor Dodon că Crimeea ar aparține Rusiei. În cazul în care R. Moldova va adopta un alt curs privind politica externă, ambasadorul Ucrainei, Gnatișin, a menționat că Kievul va respecta opțiunea și deciziile poporului R. Moldova dacă acestea sunt luate conștient, și nu prin manipulare.

Raisa Turcan / Redacția Chișinăuromaniabreakingnews.ro / surse: radiochisinau.mdadevarul.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: