ROMÂNIA BREAKING NEWS

Măsuri de reîntoarcere acasă și campanii de informare a românilor

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a convocat astăzi, 15 martie 2019, o nouă reuniune a Comitetului Interministerial cu scopul de a discuta despre două obiective esențiale ale instituției pentru anul 2019, respectiv promovarea măsurilor luate de Guvernul României în vederea sprijinirii procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională a cetățenilor plecați în străinătate, precum și continuarea, dezvoltarea și extinderea campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!”(IASL).

Întrevederea prezidată de ministrul Natalia-Elena Intotero a reprezentat un prilej de evaluare a activităților derulate până în prezent.

Din datele prezentate de către  reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de  partener prin implicarea Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, a rezultat o scădere a numărului de victime, scădere care poate fi corelată cu activitatea susținută de prevenire și combatere desfășurată de autoritățile române în acest domeniu. Un rol important în demersul de informare al populației l-a constituit realizarea campaniei IASL, o inițiativă a MRP, care a reunit parteneri de la nivel central și local, precum și reprezentanți ai mediului asociativ, ai mass-media în limba română și ai clerului.

Participanții la comitet au agreat necesitatea continuării demersurilor și corelarea tuturor inițiativelor într-o direcție unitară astfel încât campania de informare să ajungă din nou la cât mai mulți absolvenți ai ciclului liceal și universitar, dar și la persoanele interesate de piața locurilor de muncă de peste hotare. În premieră, pentru acest an, campania va fi extinsă și în Republica Moldova, și va avea o componentă cu mult mai substanțială pe partea de oportunități și beneficii oferite de statul român tuturor celor care iau în calcul ideea de a se întoarce acasă.

Comitetul interministerial a reunit reprezentanți de la: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Fondurilor Europene și Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Sursă Foto: MRP

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.