ROMÂNIA BREAKING NEWS

Marul-otravit ! Rusia este de acord cu Unirea României cu Republica Moldova dar pune o condiție inacceptabilă…

Marul-otravit!

Schimbare de strategie la Kremlin.

Rusia este de acord cu Unirea României cu Republica Moldova dar pune o condiție inacceptabilă…

Proaspăt întors de la Chișinău, omul lui Putin, Aleksandr Dughin, a ajuns la o concluzie dură pentru geopolitica Rusiei: Basarabia se va Uni cu România. Se pare că bursele oferite de statul român, au reprezentat o armă cu mult mai puternică decât tancurile rusești din Transnistria. România a investit în oameni, în cultură, în timp ce Rusia în gloanțe, lucru care a făcut ca intelectualitatea moldovenească să spună un NU clar Rusiei.
Având în vedere iminența și ireversabilitatea procesului de Unire dintre cele două state românești, Rusia adoptă o nouă strategie.Vocea Rusiei, portavocea administrației ruse, prin intermediul politologului Kremlinului, Aleksandr Dughin, afirmă că problemele teritoriale ale României se pot soluționa prin Unirea cu Republica Moldova.Până aici totul frumos, dar ca de fiecare dată în istorie, se dovedește că mărul întins este unul otrăvit: acest lucru trebuie să se facă în interiorul Comunității EuroAsiatice, prin renunțarea de către România la spațiul european și cel euro-atlantic.
Important este că Rusia s-a împăcat cu gândul pierderii Basarabiei către România însă acum încearcă o altă strategie- promovarea în România de mesaje anti-europene, cele care au avut un așa mare succes în Republica Moldova.„Dacă România va adera la CEEA, atunci ar putea să se unească într-adevăr cu Republica Moldova și, totodată, să-și rezolva multe din probleme economice cu care se confruntă”, a declarat Dulghin în cadrul unui interviu pentru Vocea Rusiei.

[quote_right] Consider că integrarea României în spațiul eurasiatic ar putea avea loc sub semnul identității ortodoxe și culturale. În componența Comunității Euroasiatice, România va fi capabil nu numai să-și rezolve problemele economice și teritoriale, dar și, ceea ce e foarte esențial pentru identitatea națională, va fi primită cu bucurie, va tratată ca partener egal. – Aleksandr Dughin [/quote_right]

 

Strategia Rusiei nu poate de roade și nu poate fi tratată decât cu un zâmbet din moment ce în România salariul mediu este de două ori mai mare decât în Rusia și de vreo patru ori mai mare decât în așazisa comunitate EuroAsiatică.Rusia nu poate oferi României bunăstare iar strategia de învrăjbire contra Europei nu va putea da rezultate așa cum a dat în rândul comuniștilor moldoveni.În România specimene precum Voronin nu au existat și nici nu vor exista în parlament sau în vârful ierarhiei politice.Rusia merge și mai departe și elogiază pe români, așa cum nu a mai făcut până acum niciodată:Aleksandr Dughin: România se află în mod clar la periferia Uniunii Europene, în tabelul rangurilor ea se află mai jos decât asemenea state defavorizate precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda. Atitudinea față de români în Europa este una distorsionată, negativă. O întreagă națiune este judecată după unele cazuri de corupție.  Este o situație rușinoasă pentru o națiune care posedă o mare cultură ortodoxă! Societatea românească este, de fapt, una dintre cele mai interesante, profunde, intelectuale și spirituale societăți europene apropiate nouă.

Practic ce spune Rusia ?

Nu ne mai ajunge Basarabia, vrem și România înapoi. Mesajul este însă clar: mai bine codaș la oraș decât fruntaș la sat.

Autor:Marius Dorin Lulea
Sursa: vox.publika.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

12 Comments

 • marian galati spune:

  Stati linistiti dragii mei, Rusia viseaza la proiectul intinderii din Urali pana in Carpati,dupa lozinca :”Din urali pana in carpati sa traim uniti ca frati.”

 • un roman spune:

  Salariul mediu este de doua ori mai mare in Rusia decat in Romania, nu cum e scris in articol. Din pacate.

 • Sergiu K. spune:

  Un roman? Ca traitor intre Moscova si Bucuresti stiu ce afirm – In Moscova si orasele mai rasarite ca Sankt Petersburg este adevarat au salariile un pic mai mari ca in Bucuresti dar nu cu mult. Pe cand in restul Rusiei este un dezatru in comparatie cu Romania la capitolul salarii. Deci per ansamblu salariile din Romania sunt cu mult mai bune din Rusia. (desi salariile strict comparativ Bucuresti Moscova inclina balanta in spre Moscova…dar cu o floare nu se face primavara) iar daca este sa luam in calcul si salariile din ipotetica EuroAsia, care faptic nu exista (este de fapt fostul CSI- Comunitatea Statelor Independente – fostele state sovietice -URSS – care se vrea pe viitor un competitor al UE prin atragerea Chinei si a altor state limitrofe) atunci chiar avem de aface cu un decalaj covarsitor in favoarea UE si al Romaniei in particular. Pentru ca Rusia sa devina cu adevarat atractiva trebuie sa fie mai intai o veritabila democratie care sa aibe o piata reglata exclusiv de regulile pietei libere si liberei initiative fara amestecul Statului cum este in prezent in Rusia. Din acest motiv, fara o schimbare cu adevarat democrata in Rusia care sa o propulseze ca o veritabila putere economica nu bazata exclusiv pe forta militara si a resurselor naturale (gaze, petrol, etc) proiectul Euro Asia nu are nici o sansa sa devina un competitor real pentru UE si viitoarea UA – (Uniunea Asiatica Japonia, Coreea de Sud,China, Taiwan, Indonezia, etc ) De mentionat ca si practic si faptic Euroasia functioneaza azi doar cu statele Rusia, Belarus şi Kazahstan !

 • mio de la Cupria (romain timocean) spune:

  Rusia merge despre un desastru si mare catastrofe din cazul mare diferenta la exploatatia de resursele naturale!

  Bineinteles deca Romania se intoarce catre Rusia ce se face cu ei, se le face curatene la curte sau ce.

  Modelul UE ofereaza un trai se fim mandri de noi, da ce ofereaza cu rusi, sistemu de banditismul rus.

  Cred ati inteles bien cine merge cu rusu, rus ei calca pe cap ei taresc de resusrele naturale da cind se termina atunca fac sclavie din asa popoare ca romani si alti.
  Sau poate din Romania face si rus cum a incercat si Serbia se face cu romani timoceani.

 • ing. Teodor I. spune:

  Avem si noi merele noastre, dar preferam tuica de pruna in butoi de dud …

 • Stefan spune:

  Dragi români de câte ori rușii și-au respectat vre-un tratat sau acord semnat și parafat cu șapte peceți de-a lungul istoriei? Vã spun eu: NICIODATÃ! Ne-am bucurat noi ca nație de vreo binefacere din partea lor? NICIODATÃ! Atunci de ce ar trebui sã le mușcãm momeala și de data asta? Ștefan cel Mare, pe patul de moarte, le-a lãsat poruncã boierilor sã închine țara turcilor și nu moscalilor, știa el ce știa….

 • nicola spune:

  Din pàcate ptr.unii,personal cred cà acesta este viitorul României Reîntregite,iar asta NU în „noul U.R.S.S.”asa cum TENDENTIOS este prezentat în articol , ci mai degrabà , în „noul C.A.E.R.” !
  Uniunea Euro-Asiaticà , este doar „o parte” din „NOUA PIATA ESTICA” ce are drept „vârf de lance” B.R.I.C.S.!
  Se „trage tare pe occident”,dar ÎN OCCIDENT , „criza” e interminabilà !
  Sistemul capitalist în functiune,NU PERMITE regularizàri financiare,deci control al sistemului financiar;în plus,”Vestul”U.E.,functioneazà în MONEDA UNICA si practic,cum „fiecare nu poate sà tràiascà,dacà nu-l însealà pe celàlalt”,”pisica negrà”pe piata bancarà,e aruncatà de la unii la altii!
  Consecinta;ori facem RECAPITALIZARE a bàncilor(care sunt private)”la infinit”din buzunarul contribuabililor , ori ajungem în situatia de CRACH(ca în 1929-1933)cu consecintele de rigoare(1939 Polonia dispare de pe harta lumii,stiti nu ?)!
  În plus,REZERVELE NATURALE si ENERGETICE,pietele de desfacere importante,mai ales în viitorul apropiat,nu sunt „în mâna”occidentului !
  Singurul avans pe care poate-l are occidentul , ÎNCA , este de naturà TEHNOLOGICA , dar dacà tàrile cu care occidentul intrà în contact,procedeazà precum China(de exp.),atunci acest usor avantaj dispare prin TRANSFER de TEHNOLOGIE !
  România a devenit SURSA de MATERII PRIME,PIATA IEFTINA de DESFACERE si MÂNA de LUCRU IEFTINA ptr.OCCIDENT,care „ne leagà la stâlpul torturii”si ne SPOLIAZA ultimele rezerve,tinându-ne MARI DISCURSURI despre DEMOCRATIE si CAPITALISMUL TRIUMFATOR !
  Pài,în afarà de SARACIE,INECHITATE SOCIALA în general,ÎNAPOIERE,SPOLIEREA REZERVELOR NATURALE,EXPLOATAREA CRUNTA A FORTEI DE MUNCA ROMÂNESTI în folosul occidentului ,TRANSFERUL TEATRELOR DE RAZBOI”la usa noastrà” ; CE ALTE BINEFACERI (nu promisiuni) NE-A ADUS NOUA , OCCIDENTUL ??
  Sà nu ne-mbàtàm cu apà rece !
  Cu respect !

 • DAN POP spune:

  Viitorul Romaniei il vad ca natiune de sine statatoare ce poate indeplini rolul de mediator pe plan local si nu numai, intre toate natiunile ce o inconjoara. Pe plan militar nu avem voie sa facem nici o alianta aprioric, avem resurse sa ne dezvoltam singuri pe toate planurile si una peste alta sa nu uitam ca suntem ortodocsi si ca toti (est – vest) suntem crestini!

 • Virgil Ciuca spune:

  Problema majora a Romaniei ramane Reintregirea! si nu globalizarea si nici iluzoria echitate occidentala!

  Nici imperialismul apusean nu se deosebeste de cel rusesc!

  Pentru propria-i stabilitate si buna stare si Occidentul ne tradeaza, ne vinde si ne si exploateaza la sange!

  In numai 23 de ani de capitalism si prietenie cu Vestul Romania a fost saracita mai rau decat in timpul tuturor imperiilor care ne-au cotropit!

  Sa subordonam actiunile noastre Reintregirii Romaniei si nu aliantelor sau sistemelor sociale!

  Uniti avem si stabilitate si capacitatea de a supravietui si a ne desvolta prin propriile noastre forte!

  Nu rusii ci occidentul ne-a distrus economia si industria de aparare , inclusiv cercetarea militara si nucleara! si jucam asa cum ne impun el!

  Ca Tara Reintregita putem adopta o pozitie de neutralitate fata de marile puteri beligerante care investesc enorm in inarmare, spionaj, si dezbinarea popoarelor! pentru a jefui resursele naturale din tarile mai putin desvoltate!

  Deci oferta ruseasca privind posibilitatea REINTREGIRII nu trebuie sa fie respinsa ci trebuie sa fie negociata caci Vestul nu numai ca nu ne ajuta in aceasta directie dar ne si impinge la saracie si disparitie ca stat!

  Virgil Ciuca

  New York

 • PATROCLE spune:

  EU, CIND SARBATORESC VRE-O SARBATOARE PATRIOTICA IN ROMANIA, NU MAI VREAU SA VAD LINGA TRICOLORUL MEU SI UN ALTUL ROSU CU SECERA SI CIOCANUL !
  CE VREI SA PUNEM ACUMA DRAPELUL RUSSESC LINGA DRAPELUL ROMANESC DE SARBATORI ???

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: