ROMÂNIA BREAKING NEWS

Marin Moraru, Ion Coja, Florian Colceag, Justin Capră, Florin Chilian, Sever Mureșan, Romeo Tarhon și Ziarul Națiunea pe scena Galei Naționale a Copiilor Supradotați

Material realizat de partenerii noștri de la Ziarul Natiunea / Redactor Șef Romeo Tarhon

În atmosfera sărbătorească a multor suflete din toate generațiile, a avut loc prima gală a copiilor români de excepție inițiată de IRSCA Gifted Education, susținută spiritual și material de către patriotul și omul de afaceri Sever Mureșan, președintele fundației ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române ”, sprijinită partenerial de Grupul de Presă Alcero-Națiunea și ajutată financiar de către pasionatul autodicdact în spiritualitate, Marian Tabără. Premieră a unui eveniment inedit la care au participat numeroase personalități ale culturii, artei și științei, gala  a avut loc în seara de luni, 25 februarie 2013,  la ”Sala Dalles”, așa cum ne-am obișnuit din generație în generație generație să numim primitoarea locație din inima capitalei.

Marin Moraru

A fost, în fapt, al doilea eveniment important pe scena Universității Populare ”Ioan I. Dalles”, după spectacolul din vară care a omagiat ”Ziua Imnului” și la care, cenaclul literar-artistic ”Rezonanțe Românești” patronat de trustul de presă Națiunea în parteneriat cu fundația ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”,  a avut oaspeți de scenă dragi printre care și continuatori de  marcă ai ”fenomenului” spiritual ”Flacăra”, în frunte cu Andrei Păunescu, talenatul și îndrăgitul fiu al poeților Adrian Păunescu și Constanța Buzea.

”Gala Națională a Copiilor Supradotați”, generic… generos pentru această festivitate de premiere a unor copii de excepție, a fost organizată (cu o oarecare doză de amatorism scuzabil emoțional) de organizația ISCRA Gifted Education  sub președinția remarcabilului prof. dr. Florian Colceag, avându-l drept moderator pe tânărul director Lajos Kristof Lajos și pe și mai tânărul lui colaborator, Liviu Anghel. Alături de aceștia, din partea fundației ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”a moderat acrtița Mihaela Gaicu în prezența președintelui fundației și a invitaților acestuia, între care celebrul actor Marin Moraru și nu mai puțin celebrul prof.dr. Ion Coja. Trustul de presă Națiunea a fost reprezentat de către co-patronii acestuia, jurnaliștii și scriitorii Cezar A. Mihalache și Romeo Tarhon. A mai fost prezent domnul Marian Tabără, unul dintre generoșii co-sponsori, cunoscut exeget al fenomenologiei ligvistice sacre a limbii române, recent mediatizat de către eminentul realizator TV. Oreste Teodorescu. Au onorat, de asemenea, cu prezența și cu alocuțiuni care au mers la sufletul numerosului public foarte tânăr, tânăr și mai puțin tânăr, celebrul inventator Justin Capră, îndrăgitul cant-autor Florin Chilian și alte personalități.

Gala_Nationala_a_Copiilor_Supradotati (8)Gala copiilor străluciți reprezentă un gest necesar, de susținere și recunoaștere a potențialului valoric național celei mai tinere generații, rezervorul viu fără de care România  ar fi văduvită de un viitor onorabil în care năzuim și pe care, după 23 de ani de decepție, decadență, deculturalizare și deznațioanalizare, nădăjduim că doar copiii și nepoții noștri îl mai pot salva.

Evenimentul a fost animat de către copiii talentați invitați pe scenă să se prezinte, să își demonstreze artistic sau științific calitățile și să primească felicitări, premii, diplome, insigne, cărți, obiecte din partea IRSCA și a fundațieie ”Andrei Mureșanu – Deșteaptă-te române”, precum și aplauze din partea părinților și a invitaților. Cuvintele marelui actor Marin Moraru, ale profesorului Florin Colceag, ale profesorului Ion Coja, ale inginerului Justin Capră, ale muzicologului Florin Chilian și ale altor persoanlități, dar mai ales ale copiilor, îndrumătorilor și părinților, au emoționat prin sentimentele transmise, nuanțându-se necesitatea sprijinirii nu doar a copiilor cu dezabilități, ci și, sau mai ales, a copiilor având calități excepționale.

Manifestarea scenică a fost un prilej emoționant pentru înmânarea unei diplome de execelență inventatorului român Justin Capră și a unei diplome de onoare actriței Mihaela Gaicu din partea editorilor ziarului Națiunea.
Generosul sponsor principal al galei, Sever Mureșan, a oferit după spectacol o masă festivă la unul din restaurantele din centrul capitalei, promițând că va sprijini în continuare astfel de manifestări, între care, în imediata perspectivă, o serie de spectacole ale trupei actorului Claudiu Bleonț și a regizoarei Andra Negulescu, începând cu reprezentația piesei de teatru ”Măgura” a dramaturgului slătinean  Geroge Smarandache, o adevărată comoară spirituală inspirată din viața satului românesc autentic, din trecutul gri al colectivizării forțate și din și mai întunecatul prezent al unui capitalsim artificial, impropriu, de import, care încearcă să spulbere patrimoniul spiritual și material peren al satului românesc.

Material realizat de partenerii noștri de la Ziarul Natiunea / Redactor Șef Romeo Tarhon

Foto: Dorian Theodor – R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: