Premierul R. Moldova Chiril Gaburici

Marea de oameni care a protestat la Chișinău a provocat o ședință de urgență a premierului Gaburici cu reprezentanții instituțiilor de menținere a ordinii publice

La scurt timp după încheierea mitingului de amploare din Piața Marii Adunări Naționale, premierul Chiril Gaburici a convocat de urgență o ședință cu reprezentanții instituțiilor de menținere a ordinii publice și ministerelor responsabile de acest domeniu relatează portalul de presă Deschide.md și preluat de România Breaking News – romaniabreakingnews.ro

Ședința a început la orele 18 și s-a discutat despre „situația tensionată” și măsurile ce ar urma să fie întreprinse pentru a calma situația, în legătură cu protestele care s-au desfășurat astăzi la Chișinău. Aceleași surse afirmă că ședința s-a desfășurat fără o agendă clară, iar premierul Chiril Gaburici părea dezorientat. Principala sa îngrijorare ținea de posibilele riscuri la adresa Guvernului.

Solicitați de reporterii Deschide.MD, angajații Serviciului de presă al Guvernului n-au putut inițial să ne ofere nicio informație.

La încheierea ședinței, doar ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a răspuns apelurilor noastre și a confirmat faptul că ședința a avut loc, fără să ne ofere, însă, și alte detalii.

Într-un târziu, la insistențele redacției, și Aurelia Peru, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, ne-a spus că premierul a convocat „o ședință la Departamentul Situații Excepționale, pentru a discuta cu toate persoanele responsabile situația social-politică din țară”.

„Premierul le-a solicitat responsabilitate maximă din partea instituțiilor de resort și respectarea drepturilor cetățenilor”, ne-a spus Aurelia Peru.

Ședința a durat timp de oră, mai spun sursele Deschide.MD.

Vă amintim că, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău s-a desfășurat un miting de protest, unde s-a cerut publicarea neîntârziată a raportului companiei Kroll, demisia conducerii unor importante instituții ale statului, care ar împiedica investigația în cazul furtului din sistemul bancar, precum și pedepsirea tuturor celor care se fac vinovați de acest jaf. Platforma civică pentru Dreptate și Adevăr, care a organizat această manifestație, estimează numărul participanților la aproximativ 50 de mii de oameni, cifră care nu a fost confirmată încă de poliție.

Sursa: Deschide.md prin romanibreakingnews.ro

Citește și CHIȘINĂU, PMAN, 50.000 de români basarabeni și o imagine cât o mie de cuvinte pro-românești