ROMÂNIA BREAKING NEWS

Marea Britanie cu un pas spre destrămare? Scoția își vede viitorul ca parte a UE! „Irlanda reunită” la orizont!

Marea Britanie cu un pas spre destrămare? Scoția își vede viitorul ca parte a UE! „Irlanda reunită” la orizont!

Irlanda_Unita

Discrepanțele regionale majore din cadrul Marii Britanii au ieșit la iveală în urma rezultatului referendmului de Joi, pentru BREXIT. Atât Scoția, cât și Irlanda de Nord au votat pentru rămânerea în UE, în timp ce Anglia și Țara Galilor au votat majoritar pentru ieșire, informează mediile din UK.

Prim-ministrul de la Edinburgh, Nicola Sturgeon a declarat vineri că „Votul aici arată clar că oamenii din Scoția văd viitorul lor ca parte a Uniunii Europene”.

„Așteptăm rezultatul final la nivelul întregii Marii Britanii, dar Scoția a vorbit!  Și vorbit clar!” a continuat Nicola Sturgeon.

Declan Kearney, un membru al partidului irlandez Sinn Fein, a declarat că „Suntem puși în fața unei situații în care alegătorii englezi vor forța ieșirea din UE, împotriva dorinței oamenilor din Irlanda de Nord care doresc să rămână în UE.

Referendum în Irlanda de Nord în privința unirii cu Republica Irlanda…

Și partidul Sinn Fein a emis un comunicat în care cere organizarea unui referendum pentru consultarea populației din Irlanda de Nord în privința unirii cu Republica Irlanda, ca o soluție pentru a rămâne în UE.

Gabriel NEGRUromaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: