ROMÂNIA BREAKING NEWS

Manifest. Laurian Stanchescu despre „Cea mai apropiată rudă a lui Dumnezeu, Țăranul Român”

Manifest. Laurian Stanchescu despre „Cea mai apropiată rudă a lui Dumnezeu, Țăranul Român”

Cea mai apropiată rudă a lui Dumnezeu a fost țăranul român, divinitatea fiind primul strămoș al neamului nostru. Țăranul român a fost voievod, cărturar, războinic, preot, călăuză, duh, apostol și veșnicie de neam, o constelație pământeană, a fost un fel de Dumnezeu muritor, dar un cucernic și pașnic învingător.

Pământul românesc a fost cerul său și lumea lui de apoi, a fost locul unde moartea și învierea se împreunau și se despărțeau  ca apa biblică, să-i facă loc rugăciunii țăranului român către ruda sa cerească, pământul românesc a fost cristelnița botezului și a nașterii sale îndumnezeite. D

ar a mai fost și înfrângerea învierii sale, urmașii tăranului român și-au învins rușinos străbunul, au pârjolit urmele lui care duceau și se întorceau de la Dumnezeu, au dat foc și au risipit cenușa credinței românești, au necinstit icoanele martirilor patimilor românești, dar un singur lucru nu au reușit urmașii țăranului român, să-l despartă de strămoșul și ruda sa, Dumnezeu.

Astăzi trec prin acest deșert cu nume românesc și ridic către Dumnezeu ultima scânteie din cenușa țăranului român și strig: Doamne, sunt ultima rudă a rudei tale românești, sfântul și nemuritorul țăran român! Învie Doamne Neamul Meu Românesc, întărește rudenia Ta cu ultima scânteie din cenușa sfântului țăran român!

Editat și publicat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro / Autor: Laurian Stanchescu,

Laurian Stănchescu (foto), este Membru titular, Uniunea Scriitorilor din România,
Președinte, Fundația “Ideea Contemporană”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: