Foto/Video – Maidan versiunea 2.0 ? La Kiev, 100 de răniți și un mort în urma unor noi demonstrații și ciocniri între forțele de ordine și membrii ai uni partid naționalist

Un om a murit si peste 100 au fost raniti, in lupte violente iscate in fata Parlamentului de la Kiev. Totul din pricina unei legi controversate, dezbatută de deputati.

Zeci de membri ai fortelor de ordine au fost raniti in confruntarile cu protestatarii, membri ai unui partid nationalist. Acestia au lansat mai multe grenade fumigene impotriva politistilor.

noi_violente_la_Kiev (3)

noi_violente_la_Kiev (2)

noi_violente_la_Kiev (1)

noi_violente_la_Kiev (16)

noi_violente_la_Kiev (15)

Demonstrantii reclama aprobarea preliminara a legii privind o mai mare autonomie regionala pentru teritoriile separatiste din estul tarii. Proiectul a iscat discutii furtunoase si in Parlament. Opozantii vad legea drept o recunoastere oficiala a autoritatii rebelilor pro-rusi asupra estului tarii.

noi_violente_la_Kiev (7)

 

noi_violente_la_Kiev (17)

Protestatari au aruncat cu petarde și cocteiluri Molotov în direcția polițiștilor, iar o explozie puternică a răsunat în fața Parlamentului.

noi_violente_la_Kiev (1)

Seful politiei din Kiev a declarat ca explozia nu a fost provocata de o grenada, ci de o bomba artizanala puternica. Niciun protestatar nu a fost ranit de explozie, in schimb aceasta i-a smuls piciorul unui politist. Cel care a aruncat bomba ar fi fost retinut.

noi_violente_la_Kiev (4)

noi_violente_la_Kiev (3)

noi_violente_la_Kiev (9)

noi_violente_la_Kiev (2)

noi_violente_la_Kiev (12)

Atacatorul – cel care a aruncat bomba artizanală în forțele de ordine ucrainene

noi_violente_la_Kiev (14)

noi_violente_la_Kiev (11)

noi_violente_la_Kiev (13)

Premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk, a cerut detentie pe viata pentru cel care a aruncat luni cu o grenada in membri ai Garzii Nationale, langa sediul parlamentului, informeaza agentiile de presa Unian si Interfax.

Iateniuk a facut aceasta declaratie intr-un discurs adresat natiunii ucrainene cu ocazia evenimentelor care au avut loc luni.

„In calitate de cetatean al tarii, cer, in conformitate cu articolul 348 al Codului Civil al Ucrainei, detentie pe viata pentru cel care a aruncat o grenada, actiune in urma careia un membru al Garzii Nationale a fost ucis”, a spus premierul ucrainean, potrivit Agerpres.

Video exclusiv – romaniabreakingnes – Momenul exploziei bombei artizanale

Video filmare aeriana după momentul exploziei bombei artizanale

Vezi mai multe imagini aici https://www.flickr.com/photos/124966268@N08/?

Publicat de romaniabreakingnews.ro