ROMÂNIA BREAKING NEWS

Maia Sandu președinte al R.Moldova. Curtea Constituțională a validat mandatul

Maia Sandu președinte al R.Moldova. Curtea Constituțională a validat mandatul

Curtea Constituțională de la Chișinău a validat mandatul de președinte al R.Moldova pentru Maia Sandu. Noul președinte ales va intra în exercițiul funcției odată cu depunerea jurământului – eveniment programatsă aibe loc pe data de 24 decembrie.

Maia Sandu devine al șaselea președinte al Republicii Moldova și prima femeie care ocupă cea mai înaltă funcție în stat.

În cadrul examinării sesizării Curții Constituționale, reprezentantul lui Igor Dodon, Nicolae Fomov, a solicitat amânarea ședinței pe motiv că magistrații Curții Supreme de Justiție mai au pe rol o contestație depusă. Totuși, Înalta Curte a respins cererea acestuia.

Maia Sandu, a avut o întâlnire cu Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Subiectele discutate au vizat relansarea relațiilor bilaterale, fortificarea securității în regiune, dar și sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială și suveranitatea fiecărui stat.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: